Cătălin Boboc – DOVEZILE despre episodul ”furt de curent”: ”O neînțelegere pe care unii s-au grăbit să o exploateze în interes politic, în cel mai abject mod”

La începutul lunii octombrie 2022, în presa locală apăreau informații cu privire la faptul că Poliția ar fi deschis dosar de cercetare penală pe numele proprietarului unui imobil de pe strada Dianei, unde se pare că ar fi fost identificat un branșament ilegal. Pe surse, informația a fost că acest incident s-ar fi înregistrat la un imobil aflat în proprietatea lui Cătălin Boboc.

Liberalul a susținut încă de atunci că este vorba despre o neînțelegere și a preferat să se retragă din viața politică, evitând astfel atragerea Partidului Național Liberal într-un circ mediatic.

”După 6 luni de la scandalul cu așa-zisul furt de curent, un scandal generat doar pentru a mă discredita, se face lumină! Astfel, pot și eu vorbi mai apăsat despre ce s-a întâmplat.

Am confirmarea oficială, confirmare venită de la instituția statului chemată să vegheze la respectarea legii, că a fost o neînțelegere pe care unii s-au grăbit să o exploateze în interes politic, în cel mai abject mod. Și “prietenii”, și adversarii! Important e adevărul și, ca de fiecare dată, adevărul iese mereu la suprafață!

Anul acesta împlinesc 20 de ani de politică și, implicit, 20 de ani ca membru PNL, ani în care au fost și bune și rele. Am defectul de a nu fi schimbat partidul și a fi rămas loial liberalismului indiferent dacă au fost vremuri ușoare sau grele.

În atâția ani, până la acest scandal artificial, nu am trăit o mizerie mai mare și nu am vazut oameni atât de mici, oameni care au găsit, la acel moment, ocazia ideală pentru a-mi închide gura.

Mă bucur că am luat decizia de a face un pas în lateral și cred sincer că astfel ar trebui să facă orice politician asupra căruia planează suspiciuni de natură penală. Câți o fac? Mie mi-a fost folositoare această retragere din spațiul public!

Am realizat că, indiferent de context, am să rămân toată viața liberal, cu sau fără carnet de partid, și dacă mă vor unii sau nu mă vor, dacă le sunt unora pe plac sau pe alții îi incomodez.

Și, în plus, am mai realizat că mă enervează populismele socialiștilor chiar și atunci când nu sunt în confruntare directă, ci doar ca simplu observator”,

a transmis Cătălin Boboc.

Neoficial, surse din PNL spun că totul a fost o înscenare, elaborată de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, pentru a-i asigura un loc călduț la capitală prietenului și colegului său, Cătălin Canciu.

Astfel, după ce Boboc a făcut un pas în spate, fiind forțat de împrejurări, Popa l-a mutat pe Florin Dobrescu de la Ministerul Turismului la Ministerul Muncii, și l-a trimis ”cu sacii în căruță” pe Canciu, în loc.

”Le mulțumesc celor din media românească care, atunci, au prezentat subiectul așa cum era, ca pe o știre, nu ca pe un subiect de propagandă și linșaj!

Nu fac obiectul niciunui dosar penal și, mai mult decât atât, acel “scandal” avea un singur temei: să fiu scos din politică, bineînțeles cu forța, de cei care n-au înțeles că politica este despre cu totul altceva!

Și, da, mi s-a dovedit încă o dată că îmi fac bine treaba ca politician, de s-a pus în mișcare un întreg mecanism de aruncat cu mizerii. Sănătoși să fim!”,

spune liberalul Cătălin Boboc.

Cătălin Boboc a fost președinte al Organizației Județene a PNL Brăila, senator și prefect al județului Brăila. Până la finalul lunii august 2022 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry