Consilierul județean PNL, Dănuț Lungu, a fost fotografiat într-o sală de jocuri, în timp ce băga bani la ”păcănele”!

Pe rețelele de socializare a fost postată o fotografie în care se vede cum Dănuț Lungu, consilier județean al Partidului Național Liberal, candidat pentru un nou mandat, joacă la ”păcănele”.

Imaginea vine după ce șeful său de partid, deputatul Alexandru Popa a declarat în cadrul unei conferințe de presă: ”Noi ne luptăm cu dependența de jocuri de noroc, sunt multe familii care s-au distrus, mulți copii care merg până în 18 ani și joacă la jocuri de noroc. Chiar dacă nimeni nu sesizează treaba asta, este o problemă foarte gravă în județul Brăila și în România. Mulți oameni și-au distrus viața din cauza jocurilor de noroc”.

În imaginea postată pe Facebook de fostul șef al Poliției Brăila, Cătălin Chivu, se vede cum Dănuț Lungu stă în fața unui aparat de jocuri, având în mână un teanc de bani, iar pe aparat alte câteva sute de lei.

Consilierul lasă să se înțeleagă că ar fi fost șantajat cu această fotografie și se întreabă dacă este imoral să intri într-o sală de jocuri.

”Este imoral să intri într-o sală de jocuri? (…)Este imoral ca după ce ai poza compromițătoare sa inviți la o discuție “subiectul”, să-i arăți poza și să-i sugerezi ca ar fi bine pentru el sa o lase mai moale cu politica, sa fie mai prietenos cu un partid, ca să aibă continuitate în funcția de conducere a unei instituții?

Este imoral ca printr-o conversație evlavioasă sa mi se atragă atenția ca ar fi bine ca aceasta poza sa nu apară în spațiul public și sa “cotizez” cu un contract de reclama pentru un site de știri on-line? Unii știți despre ce site este vorba.. Asta a făcut Chivu cu mine. Probabil ca mai are și alte poze”, spune consilierul județean al PNL.

Pe site-ul Consiliului Județean nu găsim declarația de avere a consilierului depusă în 2024, așa că am studiat declarația depusă anterior, pentru a vedea de unde are consilierul bani pentru ”păcănele”.

Conform declarației, semnată la data de 06.06.2023, Dănuț Lungu încasează din banii brăilenilor o indemnizație anuală de 10539 RON, pentru funcția de consilier județean. Din funcția de director la SC MARTINA BRILIANT SRL, Lungu mai încasează 10597 RON/an. De la Societatea Electrica Furnizare S.A, consilierul județean este remunerat anual cu 86902 RON. În 2023, Lungu a vândut părți sociale către ROMNAV SA în valoare totală de 687424 RON. Adunate, în 2023, veniturile consilierului județean s-au apropiat de suma de 800.000 lei.

Dincolo de ceea ce face fiecare în viața privată, brăilenii au dreptul să știe și să-i cunoască pe cei care doresc să-i reprezinte în consilii, cu bune și cu rele. Dacă este sau nu imoral să joci la ”păcănele”, dacă este sau nu imoral să te poziționezi, ca partid, împotriva jocurilor de noroc, în timp ce consilierii PNL încarcă cu bani aparatele, decizia rămâne a brăilenilor, cei care vor vota în data de 9 iunie.

Sigur că, după numeroasele mandate obținute în Consiliul Județean, fără propuneri legislative care să se concretizeze în hotărâri în folosul brăilenilor, ne întrebăm dacă nu cumva Dănuț Lungu tratează această funcție ca pe un joc de noroc.

În 2016, consilierul făcea o afirmație greu de înțeles, la acea vreme: ”Cu cât lumea e mai proastă, cu atât e mai ușor de controlat”. Se pare că lumea nu mai e proastă, iar consilierii nu își mai pot ascunde micile plăceri de telefoanele ”smart”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry