S-a dispus începerea judecății în cazul primarului din Dudești! Bocănel este acuzat de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane!

Judecătoria Făurei a dispus astăzi începerea judecății în cazul primarului comunei Dudești, Marian Bocănel.

După ce a mai fost găsit vinovat de ANI pentru că a cumpărat, din bani publici, produse de la magazinul soției, Marian Bocănel(PSD) ar fi contractat serviciile de vidanjare de la firma soției secretarului primăriei Dudești. Primarul a încercat în zadar să atace raportul de evaluare formulat de ANI. Curtea de Apel Galați i-a respins acțiunea.

”Soluția pe scurt: Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Bocănel Marian, Orăşanu Daniela Rodica și Orăşanu Romică, prin apărător ales, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. 1 din Codul de procedură penală constată competenţa materială şi teritorială, legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 250/P/2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, privind pe inculpaţii: BOCĂNEL MARIAN, ORĂŞANU DANIELA RODICA, (fostă Antohie), ORĂŞANU ROMICĂ.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii: BOCĂNEL MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal. ORĂŞANU DANIELA RODICA, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal. ORĂŞANU ROMICĂ, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 alin. (1) din Codulpenal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 01.07.2022”, se arată pe site-ul Judecătoriei Făurei.

Marian Bocănel a câștigat alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu un scor foarte bun, obținând 64,39% din voturile concetățenilor care s-au prezentat la urne. El este primar al comunei Dudești, din județul Brăila, din anul 2000.

Acum, procurorii îl acuză pe primar, secretarul comunei și soția acestuia, de conflict de interese. Primarul Bocănel se pare că ar fi contractat serviciile de vidanjare oferite de societatea deținută de soția secretarului comunei, atât pentru Primărie cât și pentru școala din Dudești.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry