Poreclit ”mama omida”, Ovidiu Nechita a jucat un rol important în opoziția locală! Astăzi, în calitate de independent, vrea să câștige președinția CJ!

Consilier județean, vicepreședinte, președinte, apoi iar consilier județean, activitatea lui Ovidiu Nechita a ținut mai mereu primele pagini ale ziarelor locale, fiind autorul mai multor declarații ”incendiare”. A fost acceptat de colegi, agreat de opoziție și criticat de cei aflați la puterea locală.

Nu a fost unul din consilierii îndrăgiți… de nimeni. Dar, a fost cel care a semnalat întotdeauna și cea mai mică virgulă, pusă nelalocul ei.

Poreclit ”mama omida”, Ovidiu Nechita a jucat un rol important în opoziția locală!

Ovidiu Nechita a fost cel care a ”ghicit” de fiecare dată numele celor care urmau să fie promovaţi de PSD-işti pe fotolii de directori. Chiar dacă recunoaşte că toate concursurile au fost organizate la ANFP Bucureşti, Nechita este ferm convins că oamenii desemnaţi de şeful CJ să facă parte din comisiile de concurs au jucat un rol extrem de important în desemnarea “câştigătorului dorit”. Astfel Nechita s-a pricopsit cu porecla ”mama omida”.

Au urmat ”angajările cu dedicație” la muzeu. De această dată au fost vizate concursurile organizate pentru ocuparea diverselor posturi vacante din cadrul muzeului, dar şi faptul că pe funcţii rămân în continuare cei care, nu demult, au ieşit la pensie. După acest eveniment, consilierii liberali l-au acuzat pe Cîndea că ar fi încercat să îl elimine pe consilierul județean Ovidiu Nechita din Consiliul de Administrație de la Muzeu, lucru ilegal, din moment ce PNL-istul a primit mandatul din partea aleșilor Brăilei. Iritat de insistenţele lui Nechita, managerul Muzeului a anunţat public, în şedinţă că în Consiliul de Administraţie s-a luat decizia de a-l exclude pe liberal.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a recunoscut că după ce Nechita i-a semnalat problemele de la Muzeu, în special cele privitoare la numărul foarte mare de achiziţii directe, a dispus un control al auditului intern, care le-a confirmat. Astfel, a solicitat un control şi de la Curtea de Conturi, care din punctul său de vedere nu a mai sesizat aceleaşi probleme.

Liberalul Ovidiu Nechita a fost înlocuit în noiembrie 2018  din Consiliul de Administraţie al Muzeului “Carol I”, după ce acesta a făcut public neregulile pe care le-a depistat în cadrul instituţiei de cultură. Reamintim că schimbarea liberalului Ovidiu Nechita, cel mai vocal membru din Consiliul de Administraţie al Muzeului, era iminentă, după ce în spaţiul public au apărut zvonuri că locul său va fi luat chiar de către colegul de partid, Vasile Cortez. Lucru care nu s-a mai concretizat.

După muzeu, au urmat angajările din Consiliul Județean!

În ianuarie 2019, Nechita a revenit cu forțe proaspete pentru o nouă serie de acuzații. De această dată consilierul a acuzat că se încearcă angajarea unei persoane pe un post de auditor şi că deşi va avea loc un concurs la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) Bucureşti, el deja a aflat cine va fi câştigătorul. Liberalul s-a arătat sceptic privind faptul că oamenii care sunt în cele din urmă angajaţi nu provin din laboratoarele de partid.

După Consiliul Județean, Nechita a ghicit directorul de la Casa de Pensii!

În martie 2019, Ovidiu Nechita a făcut o postare pe Facebook din care a lăsat să se înţeleagă că PSD-istul Adrian Rîndunică ar urma să se înscrie şi să câştige concursul pentru funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Brăila.

Peste câteva luni, Adrian Rîndunică a fost singurul candidat şi a obţinut notă aproape maximă la concursul pentru funcţia de director al Casei Judeţene de Pensii Brăila.

Cozonaci și pelerine galbene, în Consiliul Județean!

În semn de protest faţă de declaraţiile făcute de președintele Consiliului Județean, Ovidiu Nechita i-a adus preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, un cozonac şi o geacă galbenă, care apoi au fost pasate prin aruncări de la unul la celălalt. Circul s-a desfășurat în plenul ședinței.

Totul a pornit de la o conferință de presă a președintelui CJ. Chiriac a criticat dur atitudinea din şedinţe a membrilor opoziţiei. Tot atunci, Chiriac a afirmat ironic că la PNL Brăila “se va înfiinţa o brutărie cu specific cozonaci”, astfel că Nechita cu pregătirea “de contabil gestionar, va gestiona cozonacii şi gecile galbene”.

După ședința în cauză, Chiriac a spus că Nechita a fost la un pas de a-l agresa fizic pe scările instituţiei, cu precizarea că mai mulţi colegi au fost martori la incident, făcând apel la conducerea PNL Brăila să ia atitudine faţă de consilier.

Nechita le-a explicat jurnaliştilor că nu a fost vorba despre nicio altercaţie fizică, ci doar de una verbală. Mai mult, Nechita susţine că şeful judeţului este cel care l-ar fi ameninţat cu bătaia, jignindu-l în repetate rânduri.

Alt concurs ”aranjat” la Consiliul Județean! Nechita ghicește căștigătorul!

În octombrie 2019, Nechita arăta spre un concurs organizat de Consiliul Judeţean pentru ocuparea unei funcţii de şef serviciu la Evidenţa Persoanelor, care ar fi fost “aranjat”.

Nechita a declarat că postul respectiv este vacant de 12 ani, iar Constantin Nedelcu este cel care l-a ocupat prin detaşare până atunci. Liberalul consideră că nu este o coincidenţă faptul că respectivul angajat aşteaptă decizia de pensionare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi faptul că s-a decis tocmai atunci organizarea concursului.

Tot prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare, Francisk Chiriac susţinea că nu există nimic “aranjat” şi chiar îl invita, la acea dată, pe Nechita să fie observator la concurs.

Chemat la ordine și somat să părăsească sala de ședințe!

Pentru că Nechita a solicitat extrem de insistent ca şeful CJ Brăila să demonstreze că mapa sa de şedinţă este la fel cu cea a liberalilor, s-a ajuns la un scandal care în final a degenerat iar șeful CJ l-a chemat la ordine pe Nechita și apoi i-a cerut să părăsească sala.

Nechita a afirmat că în documentele primite de liberali, la proiectul al doilea de pe ordinea de zi, care se referea la însuşirea inventarului actualizat al bunurilor care aparţin domeniului privat al judeţului, o anexă nu avea şi semnătura preşedintelui, ci doar a directorilor şi funcţionarilor din subordine.

Nechita a solicitat ca preşedintele să precizeze dacă este o eroare sau nu, eventual să demonstreze dacă în mapa sa, documentul respectiv este semnat. Chiriac a refuzat însă, acuzându-l pe liberal că face “poliţie politică” şi astfel s-a ajuns la un scandal de proporţii.

Chiriac a încercat să calmeze spiritele şi l-a avertizat pe Nechita că nu respectă regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean şi vorbeşte fără să i se dea cuvântul. Cum liberalul a continuat să solicite ca preşedintele să facă dovada anexei semnate, acesta l-a chemat la ordine. Ulterior, Chiriac a anunţat că îi va lua dreptul la cuvânt consilierului, lucru pe care l-a şi făcut câteva secunde mai târziu.

Şeful CJ Brăila chiar a propus o pauză pentru ca liberalul să părăsească sala de şedinţe, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi lucrările au continuat cu Nechita de faţă.

La următorul proiect de pe ordinea de zi, Nechita a dorit să vină cu un amendament, însă preşedintele CJ Brăila a refuzat să îl lase să vorbească şi a ignorat solicitarea acestuia. Tot în semn de protest liberalii s-au abţinut de la vot la proiectul unde amendamentul lui Nechita a fost ignorat.

Pandemia oprește microfonul consilierilor cu un click!

După declararea stărilor de urgență și alertă, consilierii județeni s-au întâlnit online, unde au putut fi controlați în ceea ce privește luările de cuvânt.

În mai 2020, deranjat de comentariile insistente ale lui Nechita, președintele CJ, Francisk Chiriac, le-a cerut tehnicienilor care asigurau sonorul ședinței video să îi taie microfonul. Consilierul n-a mai avut nicio șansă să se facă auzit, deși încerca din răsputeri să își spună punctul de vedere.

Consilierul județean PNL Ovidiu Nechita a solicitat lămuriri legate de baza legală privind transferul cotelor de combustibili de la o mașină a instituției către una ce aparține unei societăți private. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a subliniat că baza legală este explicată în cadrul proiectului, dar pentru că Nechita a intervenit din nou, acesta a solicitat să îi fie tăiat microfonul.

Ulterior, președintele CJ Brăila a supus la vot proiectul, timp în care se poate observa limpede pe filmare că liberalul Ovidiu Nechita încearcă să vorbească, însă avea sonorul oprit. Proiectul a fost aprobat cu 31 voturi ”pentru”, o abținere a consilierului Dănuț Lungu, în timp ce Nechita nu a participat.

În precampania alegerilor locale Nechita a părăsit tabăra liberalilor!

Noua ”politică” a Partidului Național Liberal i-a determinat pe mulți dintre cei care au făcut o opoziție masivă în ultimii patru ani să se reorienteze în ceea ce privește susținerea candidaților la alegerile locale.

Ovidiu Nechita, unul dintre cei mai vocali consilieri județeni, și-a dat demisia din PNL și va candida independent la președinția Consiliului Județean Brăila.

Nechita se bucură de sprijinul liberalilor care nu susțin alianța PNL-Brăila Nouă, care nu au acceptat un candidat impus la președinția Consiliului Județean, care nu au acceptat un candidat ”importat” la primărie și nu au fost de acord cu numirea în funcția de subprefect a Simonei Drăghincescu.

Astăzi, Ovidiu Nechita candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, dar și pentru cea de consilier județean.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry