Președintele PNL, Ludovic Orban, în vizită la pod: ”Scopul podului de la Brăila este mult mai amplu şi va reprezenta o deschidere către toate arterele importante de transport!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vizitat sâmbătă șantierul podului peste Dunăre, a stat de vorbă cu constructorii și a prezentat în fața jurnalistilor stadiul lucrărilor.

Orban a sosit la Brăila alături de deputatul PNL Alexandru Popa, după ce vineri au fost prezenți în județul Buzău la o conferință pe tema Banca de Gene – proiect ce constă în înființarea la Buzău a unui centru în care să fie stocate toate soiurile de legume, plante medicinale și aromatice, atât din țară cât și din străinătate.

La Brăila, Ludovic Orban a fost întâmpinat de liberalii care îl susțin pe deputatul Alexandru Popa în cursa internă pentru președinția organizației județene de la Brăila: cei doi subprefecți – Adin Boboc și Nicolae Nițeascu, Antoneta și Sorin Ioniță, Alexandru Bucălău, Cătălin Canciu, Dănuț Lungu și alții.

Mă bucur să văd progrese evidente. Picioarele podului sunt înălțate, blocurile de ancoraj sunt aproape finalizate, deja a început tragerea cablurilor și lucrurile se îndreaptă în direcția corectă. Treptat, se predă amplasamentul și pe structura rutieră conexă de pe cele două maluri ale Dunării și sunt convins că acest obiectiv de investiții merge înainte, în ritmul în care a fost gândit prin contract.

Scopul podului de la Brăila este mult mai amplu şi va reprezenta, alături de celelalte investiţii care se vor realiza în următorii ani, o deschidere către toate arterele importante de transport. Prin această investiție, se va face legătura cu Portul Constanţa, care este extrem de importantă, legătura cu A7, care se va face prin drumul expres Brăila-Buzău şi drumul expres Brăila-Focşani, legătura cu Coridorul paneuropean 4 de transport.

Brăila şi Galaţi, odată conectate pe infrastructura de transport rutier de tip autostradă cu toate coridoarele de transport, vor dobândi o atractivitate suplimentară, care va fi un suport pentru dezvoltarea economică a acestei zone şi nu numai”, a declarat președintele PNL.

Orban a mai spus că el nu este ca restul politicienilor și îi recunoaște meritele fostului premier, brăileanul Mihai Tudose, și implicarea acestuia în semnarea celui mai important proiect de infrastructură rutieră din România.

Dacă vă aduceți aminte, când am fost ministrul Transporturilor, noi am predat documentația tehnico-economică către Consiliul Județean Tulcea și Consiliul Județean Brăila, care, până la urmă, nu s-au înțeles. Aici, eu recunosc intervenția domnului Tudose, spre deosebire de alții. Într-adevar, Tudose a avut o intervenție extrem de benefică și utilă”, a mai declarat liberalul.

De la Brăila, Ludovic Orban, însoțit de deputatul Alexandru Popa și alți liberali brăileni, a mers la lansarea candidaturii pentru funcția de primar al orașului Târgu Bujor.