PSD, atac la Orban: ”Guvernul PNL întreţine deliberat confuzia în privința deceselor provocate/ atribuite COVID”

Comunicat de presă

Guvernarea PNL a eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei, a acționat iresponsabil și rezultatul a fost că România  a devenit ”ciuma COVID” a Europei.

La ce ne referim când vorbim despre un eșec lamentabil în gestionarea pandemiei?

Ne referim, printre altele, la faptul că:

–       atunci când a simțit că lucrurile au scăpat de sub control, Guvernul PNL a  „rezolvat” situația impunând restricții ilegale și anticonstituționale;

–       refuză testarea statistică – singura care ar putea arăta științific care este în realitate gradul de contaminare a populației cu COVID;

–       achiziția și distribuirea în spitale a unor măști care nu protejează și care au fost cumpărate la suprapreț;

–       faptul că anchetele epidemiologice sunt făcute de formă ori deloc;

–       în teritoriu, situația epidemiologică este gestionată de indivizi incompetenți, numiți de PNL în funcții cheie;

–       nu au fost distribuite gratuit măști persoanelor cu posibilități reduse, așa cum prevede legea;

–       s-au luat decizii iresponsabile, precum aceea de a permite intrarea liberă în țară a sute de mii de oameni veniți din focare de infecție.

–     liderii P.N.L. (în frunte cu președintele României, Klaus Iohannis și continuând cu Ludovic Orban și Rareș Bogdan) dau dovadă de aroganță și încălcă la modul sfidător, în mod repetat, regulile pe care le-au impus populației.

Guvernul PNL întreţine deliberat confuzia în privința deceselor provocate/ atribuite COVID. Institutul de Sănătate Publică a modificat definițiile de caz și recomandările de testare. Orice deces continuă să fie atribuit COVID, chiar dacă nu există certitudini în acest sens și persoana respectivă, deși era purtător de virus, ar fi putut  deceda din cauza altor comorbidități. Astfel se mărește artificial numărul morților de COVID raportați și se manipulează/întreține frica populației.

Cerem Guvernului PNL responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât să nu creem o stare de frică în rândul populației și fiecare caz să fie tratat după gravitatea și specificul acestuia .

Reamintim Guvernului Orban că, prin Constituția României dreptul la sănătate și implicit la aceste  servicii medicale este garantat fiecărui cetățean român!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry