VIDEO | Teatru mizerabil, pus în scenă de PNL Brăila, noaptea trecută! Primarul Dragomir: ”Cred că și-au dorit să pună stăpânire pe Brăila”

A ”plouat” noaptea trecută în Brăila cu pliante a căror mesaje reiau discursul public al PNL la adresa candidaților PSD și AUR la alegerile din 9 iunie, însă într-un mod denigrator

Cei vizați de pliantul care nu este asumat de un partid, așa cum cere legea electorală, fiind, practic, plătit din bani negri, sunt social-democrații Marian Dragomir – primarul municipiului Brăila, Francisk Iulian Chiriac – președintele Consiliului Județean, Mihai Tudose – europarlamentar, dar și Florin Cîrligea – președintele AUR. Toți cei patru politicieni candidează și sunt opozanții politici PNL.  

Totodată, tinerii trimiși de PNL au lipit abțibilduri cu mesajul “Votează PSD!” pe parbrizele și oglinzile a mii de mașini din mai toate cartierele, în special în parcările dintre blocuri.

Derapajul cel mai grav este faptul că pe spațiul verde, in zona Școlilor-Roșiori, unde au fost împrăștiate și sute de pliante ilegale, a fost aruncată o cruce pe care erau scrise numele lui Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac, candidații PSD la Primăria Brăila și, respectiv, Consiliul Județean Brăila, dar și o coroana funerară cu mesajul “Pe 9 iunie va îngropăm!”.

Pe cruce mai apare data alegerilor, dar și “Câștigăm Brăila!”, sloganul electoral al PNL. O cruce similară, cu un alt mesaj, care însă nu poate fi reprodus, a fost pusă la intrarea unei scări de la blocurile E de pe Aleea Cocorilor.


Poliția Brăila a spulberat orice vis al liberalilor de a înflori povestea pentru a-l denigra pe primarul Marian Dragomir

În spațiul public, liberalii și susținătorii lor, s-au grăbit să declare că primarul ar fi agresat un copil. În realitate, Poliția le-a spulberat orice încercare de a manipula opinia publică.

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 23:45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Ordine Publică în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat un grup de persoane motiv pentru care au procedat la interceptarea și legitimarea acestora.

Cele 11 persoane au fost identificate de polițiști, având asupra lor mai multe afișe electorale.

La ora 00:25, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că există un conflict între mai multe persoane pe Calea Călărașilor.

Din primele date, a reieșit că un tânăr de 28 de ani, în timp ce distribuia materiale electorale a reclamat că ar fi fost amenințat cu acte de violență de un bărbat de 48 de ani, din Brăila, ce făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, motiv pentru care ar fi fugit, escaladând un gard și creând distrugeri unui autovehicul parcat.

Persoanele implicate au fost invitate la sediul poliției pentru clarificarea situației.

În cauză continuă cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, informându-se totodată Autoritatea Electorală Permanentă în conformitate cu prevederile legale”, a transmis IPJ Brăila.

Surse din PNL spun că deputatul de la Cireșu ar fi orchestrat întreaga acțiune pentru a-și spăla, în fața brăilenilor, imaginea de ”bătăuș”. Tinerii, trimiși să împartă pliante, ar fi fost puși să incite la acte de violență iar alții, care stăteau ascunși, să surprindă cu telefoanele mobile eventuale agresiuni.


Primarul Dragomir: ”Cred că și-au dorit să pună stăpânire pe Brăila”

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, nu a picat în capcana PNL-ului și a mers la Poliție pentru a depune plângere penală. La ieșire a fost filmat de către indivizi trimiși de PNL cu scopul de a-l denigra.

Declarațiile primarului Marian Dragomir


Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac: ”Nu vom lăsa o gașcă să pună mâna pe județ!”

Președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, spune au primit semnale din județ că vor exista astfel de acțiuni și în comune. Acesta le-a transmis liberalilor că PSD este pregătit să apere democrația.

Declarațiile Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac


Europarlamentarul Mihai Tudose: ”Liberalii au aprins lumina, să-i vadă lumea”

Europarlamentarul Mihai Tudose a acuzat faptul că niște tineri nevinovați au fost folosiți într-un scandal politic care nu le face cinste. Tudose spune că sunt foarte multe plângeri depuse împotriva Partidului Național Liberal, inclusiv pentru amenințare și mită electorală.

Declarațiile europarlamentarului Mihai Tudose

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry