Concurs Național: „Știu și aplic! – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii”

În data de 09.04.2022 s-a desfășurat la Colegiul Economic Ion Ghica din Municipiul Brăila, faza județeană a Concursului ”Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, având drept scop principal stimularea și promovarea elevilor cu aptitudini în domeniul sănătății în muncă, dezvoltarea competențelor elevilor prin activități de bune practici în securitate și sănătate în muncă, respectiv pregătirea tinerilor anterior intrării lor pe piața forței de muncă, cu privire la riscurile profesionale și la drepturile și obligațiile lucrătorilor la locurile de muncă.

La concurs s-au înscris 30 de elevi, pe 3 secțiuni: secțiunea tehnic ciclu inferior, secțiunea tehnic ciclu superior și secțiunea școlă profesională. Concursul s-a desfășurat în două etape: etapa I-a – probă scrisă – ”Ce știm despre securitate și sănătate în muncă?” test individual pe calculator, cu un număr de 20 itemi, cu răspuns unic corect și etapa a II-a – probă practică contra cronometru – ”Identifică riscurile, alege Echipamentul Individual de Protecție necesar”.

Trei echipe din județul Brăila s-au calificat în finala concursului de securitate și sănătate în muncă ”Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”. Două dintre acestea sunt formate din elevi ai Colegiului Economic Ion Ghica din Brăila și o echipă de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny Brăila.

În județul Brăila, pregătirea elevilor pentru participarea la Concursul național ”Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii” s-a desfășurat conform metodologiei elaborate de Inspecția Muncii, prin implicarea inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila și a specialiștilor din Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

În perioada 13 – 15 mai 2022 se va desfășura la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Municipiul Iași, faza națională a Concursului ”Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, scopul fiind același: protejarea vieții și integrității lucrătorilor la locul de muncă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry