Premierul Florin Cîțu a anunțat revocarea din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu!Dan Barna va prelua interimatul Ministerului Sănătății

Florin Cîţu a anunţat oficial că a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a secretarului de stat Andreea Moldovan şi că a înaintat cererea către Klaus Iohannis.

“Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis Florin Cîţu, scrie DCNews.

Dan Barna ar urma să preia interimatul Ministerului Sănătății, până când coaliţia va găsi un candidat perfect pentru această funcţie.

Dacian Cioloș nu a fost informat de premierul Florin Cîțu de intenția de a-l revoca pe Vlad (Voiculescu – n.r.) din funcția de ministru al Sănătății”, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea PLUS.

Conform unor surse politice, Vlad Voiculescu a fost invitat miercuri dimineaţă, la ora 9:00, la Palatul Cotroceni, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi anunţat că va fi demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. 

Deşi mai multe voci din USR au spus că o eventuală demitere a lui Vlad Voiculescu ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare, iar Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR-PLUS, a anunţat chiar că cei din partid vor avea o şedinţă pentru a stabili ce se întâmplă în continuare, Bogdan Chirieac crede că alianţa dintre USR-PLUS, PNL şi UDMR va rezista. 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry