Au fost premiați câștigătorii Galei de Excelență a Comunității Brăilene!

Gala de Excelență a Comunității Brăilene este născută din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în județul Brăila! Un proiect al Forumul Tinerilor din România-Brăila și Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub din dragoste pentru Brăila!

Misiunea Galei este aceea de a oferi anual comunității brăilene un eveniment barometru al faptelor bune, un mijloc de întâlnire, recunoaștere și promovare inițiativelor și persoanelor care au adus o schimbare în bine în județul nostru.

Vineri, 9 decembrie 2022, instituțiile și asociațiile brăilene au fost premiate în cadrul Galei de Excelență a Comunității Brăilene. Evenimentul a avut loc la Regal Events.

Deși ne desfășurăm activitatea, cu preponderență, într-un anumit domeniu, viața noastră este într-un mod puternic influențată de activități desfășurate în arii conexe, cu care ne intersectăm zilnic și cărora le datorăm, la finalul zilei, calitatea vieții noastre noastre. Sunt domenii care ne-au influențat formarea și care modelează standardele de viață. Prin aceaste categorii ne dorim să premiem oamenii care au adus o schimbare pozitivă, au creat o valoare adăugată în acele arii pe care cu toții ne dorim să le vedem dezvoltate la cele mai înalte standarde.

Educație: Ne dorim să premiem acele proiecte educaționale care aduc valoare sistemului tradițional de predare și care fac școala mult mai atractivă pentru elevii brăileni.

Mediu: Proiectele de mediu sunt cele care ne fac să ne dorim o comunitate mai curată, indiferent dacă sunt proiecte de plantare, ecologizare sau pur și simplu de conștientizare a importanței unui mediu curat.

Voluntariat și implicare civică: Ne dorim să premiem acele activități/proiecte care au avut componentă principală voluntariatul. Acestea pot fi activități concrete prin care s-a promovat voluntariatul sau au avut componentă oferirea de oportunități de voluntariat (proiecte în care tinerii sunt implicați în procese de participare public, creează și/sau iau parte la procese de consultare cu instituții și organizații neguvernamentale, pe teme de interes pentru tineret și/sau de implicare civică a tinerilor,etc).

Sănătate și stil de viață sănătos: În cadrul aceste secțiuni dorim să  premiem acele inițiative din domeniul sănătății care ne inspiră la un stil de viață sănătos de prevenire a unor boli sau dependențe, de acțiuni concrete de ajutor/ameliorare pentru persoanele care suferă de diferite boli.

Sport: Premiem acele evenimente sportive care au avut impactul cel mai mare în comunitățile în care au fost organizate.Fie că sunt evenimente ce implică sute de voluntari și alergători, fie că sunt evenimente locale de încurajare a activității sportive, etc.

Artă, cultură și promovarea tradițiilor: Proiectele de artă, cultură și promovarea tradițiilor sunt acele proiecte care ne influențează viața și ne inspiră pentru a vedea frumosul din jurul nostru. Categoria aceasta are ca scop nominalizarea proiectelor/activităților/persoanelor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor comunității noastre, care ne-au făcut să realizăm cât de frumoasă este comunitatea din care facem parte ( promovând local/național/internațional) și care merită aprecierea noastră pentru impactul pe care l-au adus.

Incluziune socială: În această categorie vizăm proiectele/activitățile/persoanele care au implicat tinerii/persoanele din grupuri defavorizate, persoane cu dizabilități sau refugiați, care susțin și dezvoltă incluziunea tuturor tinerilor/persoanelor în societate, pornind de la nevoile reale ale grupului.

Antreprenoriat și sustenabilitate: Această secțiune vizează proiectele în care tinerii învață și/sau pun în practică elemente de antreprenoriat, proiectele în care învață elemente despre accesarea pieței forței de muncă, proiectele careu au oferit soluții strategice sau concrete de angajare și de asemenea modele de afaceri ale tinerilor antreprenori din comunitatea noastră care au succes.

Agricultură: Comunitatea noastră beneficiază zilnic de pe urma agriculturii, iar scopul acestei categorii este de a premia proiectele/activitățile/persoanele care au adus o inovație, au promovat, au încurajat și s-au dedicat agriculturii din comunitatea brăileană.

Justiție și protecție socială: În cadrul acestei categorii, vom premia proiectele/activitățile/persoanele care au derulat programe prin care au informat comunitatea cu privire la drepturile și obligațiile cetățenilor, au prevenit și/sau combătut violența/piața neagră (droguri, etc)/tâlhăria, construind un mediu mai sigur cetățenilor comunității brăilene.

Turism și promovarea comunității: Având o comunitate atât de frumoasă și unică, care cuprinde mai multe minorități. Ne dorim să premiem activitățile/proiectele/persoanele care s-au dedicat turismului și promovării comunității noastre, promovând comunitatea brăileană pe plan local/național/internațional.

Educație Nonformală: Ne propunem să premiem proiectele/activitățile/persoane care au adus un plus comunității noastre și vizează învățarea în afara cadrului formal și/sau pun în practică metodele de învățare în context nonformal.

Educație digitală și IT: Societatea noastră se dezvoltă cu o viteză uluitoare, iar interesul scăzut al populației cu privire la educația digitală a fost pe deplin resimțit în ultimii ani. Această categorie vizează activitățile/proiectele/programele/persoanele care au adus un aport semnificativ în domeniul educației digitale, roboticii și/sau IT-ului.

Popularitate: Activitățile/proiectele/persoanele care au avut un impact considerabil asupra comunității noastre, pot fi premiate de către publicul brăilean. În perioada anunțată, comunitatea brăileană va putea să își exprime votul asupra aceste categorii”, a fost mesajul organizatorilor.

Pe parcursul săptămânii viitoare, Jurnalul de Brăila va publica pe pagina de Facebook, mesajele câștigătorilor din cadrul Galei de Excelență a Comunității Brăilene.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry