BRĂILA: 42 accidente rutiere grave, 17 persoane decedate și alte 32 rănite, în primele 8 luni ale anului!

Acțiunile polițiștilor rutieri brăileni au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.

De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fii cu toții în siguranță.

La nivelul județului Brăila, în perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, au fost înregistrate 42 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 17 persoane și rănirea gravă a altor 32.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 3 mai multe accidente accidente grave, cu 3 mai multe persoane decedate și cu 4 mai multe persoane rănite grav.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor.  De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și Viteză neadaptată/neregulamentară, neacordarea priorității pietonilor și abaterile bicicliștilor.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 15.934 de sancțiuni, dintre care 603 pentru indisciplina pietonilor, 1.423 pentru indisciplina bicicliștilor, 659 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 151 pentru conducerea sub influența alcoolului.

La nivelul județului Brăila, polițiștii au retras 473 de certificate de înmatriculare și înregistrare, dintre care 169 pentru deficiențe tehnice, iar restul de 304 pentru alte situații, fiind retrase, totodată, și 81 de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 211 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 69 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 55 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 42 sunt infracțiuni de conducere fără permis, 17 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive și 28 de alte abateri.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.
ALEGE VIAȚA!
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry