FOTO | Ce au găsit inspectorii CJPC la magazinul Profi din cartierul Obor? S-au aplicat amenzi în valoare totală de 35.000 de lei!

În urma reclamației unui consumator referitoare la refuzul operatorului economic de a-i restitui în numerar contravaloarea ambalajelor din „Sistemul Garanție Returnare”, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a efectuat un control în data de 21.02.2024, la operatorul economic  S.C. Profi Rom Food S.R.L Timișoara, mai exact la punctul de lucru situat în  localitatea Brăila, strada Aleea Margaretelor, nr.1.

Reclamaţia s-a dovedit a fi întemeiată, motiv pentru care  s-a dispus măsura de restituire în numerar a contravalorii ambalajelor SGR returnate de către consumator.

Prin extinderea controlului, s-au constatat şi alte abateri în activitatea operatorului economic:

  • existența la comercializare a diferitelor categorii de produse alimentare care prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistență, miros; produse fără informații privind data deschiderii ambalajului colectiv din care să reiasă valabilitatea acestora; produse pe suprafața cărora se aflau colonii de mucegai.
  • comercializarea diferitelor categorii de produse alimentare congelate care prezentau acumulări de gheaţă sub ambalajul produsului;  produse alimentare cu ambalaje devidate şi conserve din legume cu ambalaje metalice cu deformări masive.
  • modificarea datei durabilităţii minimale a diferitelor sortimente de măsline comercializate în vrac în cadrul raionului cu servire asistată.

În urma neregulilor constatate,  comisarii CJPC au aplicat, următoarele sancțiuni:

  • 5 amenzi contravenționale în valoare de  35.000 lei;
  • oprirea definitivă de la comercializare şi scoaterea din circuitul consumului uman a 68 kg produse alimentare  neconforme, în valoare totală de peste 1.000 lei ce vor fi neutralizate de catre o firmă specializată.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry