Pensionarii își vor primi pensiile mai devreme, în luna mai, pentru a avea bani de sărbătorile pascale!

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii înainte de Paște.

Când intră pensiile pe card în mai 2024, având în vedere minivacanța de 1 Mai și Paște. Așa cum era de așteptat, pensionarii își vor lua pensiile mai devreme în luna mai pentru a avea bani de sărbătorile pascale.

Șeful Casei de Pensii Publice a vorbit despre programul de lucru al poștașilor care distribuie pensiile. Poștașii vor lucra pe 2 mai astfel încât pensionarii să își primească banii înainte de Paște. Pensiile ar trebui să ajungă la beneficiari încă de vineri, 3 mai.

În 2024, nu se lucrează de pe 1 mai, inclusiv, până pe 7 mai. Poștașii care lucrează pe 2 mai vor beneficia de o zi liberă ulterior.

În România, dintr-un total de aproximativ 5.000.000 de pensionari, peste jumătate optează pentru încasarea pensiei prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate preferă transferul banilor pe cardurile bancare, aceștia fiind disponibili între ziua a 12-a și a 15-a a fiecărei luni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry