Dacia Unirea Brăila – Oțelul Galați 1-0. Formația antrenată de Florentin Petre a promovat în Liga a 2-a după doi ani

Dacia Unirea Brăila nu a pierdut niciun meci cu Oțelul Galați în acest sezon, iar în finala barajului s-a impus după 1-1 în tur și 1-0 în retur. Antrenorul Florentin Petre revine cu echipa în Liga a 2-a după doi ani.

În acest sezon Dacia Unirea Brăila a făcut performanță în condițiile în care nu au avut un loc de antrenament, fără bani, cu două antrenamente pe săptămână făcute în parc. Marea problemă cu care se vor confrunta la revenirea în liga a 2-a este stadionul pe care vor juca, pentru că cel de la Însurăței nu poate fi omologat pentru Liga a 2-a, iar Municipalul este într-o stare în care nu ar putea fi omologat nici pentru Liga a 2-a.

Dacia Unirea Brăila a abordat meciul retur cu multă prudență și o apărare foarte exactă, cu un Cătălin Stănciulescu magistral și cu portarul Cristian Andrei în zi bună și norocoasă. Arma echipei lui Florentin petre a fost contraatacul, de care au profitat în minutul 86 când au marcat golul victoriei și al promovării.

Minutul 18 – Gălățenii au avut un prim șut pe poartă. Cîrjan a șutat slab de la 20 de metri și portarul Andrei a reținut. În minutul 21 Stoian a executat o lovitură liberă și a trimis în careu, la 6 metri, dar lovitura de cap a lui Răducan a trecut paralel cu poarta. În minutul 26 Stoian a șutat de la marginea careului, dar Andrei a reținut. Brăilenii au pornit un atac la capătul căruia Petre a centrat în careu, iar Stănescu a reluat din 10 metri peste poartă.

Minutul 29 – Neagu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta și a trimis în careu, de unde Răducan a reluat cu capul dar Andrei a respins în față, iar Robu a îndepărtat pericolul. În minutul 39 Nica a șutat din lateral dreapta, dar mingea a trecut peste poarta gazdelor. Scorul la pauză a rămas 0-0.

Minutul 47 – Dacia Unirea a avut o lovitură liberă din lateral stânga, dar șutul lui Patrick Petre a fost reținut de Dinu. În minutul 50 Batchabi a fost faultat la limita careului, în lateral stânga. Petre executat direct pe poartă, dar portarul gălățenilor a reținut.

Minutul 53 – Dobre i-a pasat în adâncime lui Răducan, care a șutat slab de la 16 metri și Andrei a respins cu piciorul. În minutul 57 Stoian a centrat dintr-un corner, iar Cîrjan a reluat cu capul peste poartă. În minutul 66 Petre a executat un corner de pe stânga, Dinu a boxat și mingea a ajuns la 20 de metri la Vîlceanu, care a șutat mult peste poartă.

Minutul 72 – Dobre a șutat la poartă, de la 22 de metri, dar Andrei a reușit să boxeze o minge care se ducea sub transversală. În minutul 83 Farcaș a centrat din banda dreaptă pe colțul scurt, iar Răducan din 3 metri nu a reușit să-l învingă pe portarul Andrei, care a respins în corner.

Minutul 86 – Gălățenii atacau cu fundașii dincolo de linia de centru, Apostol a trimis o pasă pe contraatac pentru Cocîrlă și Ioniță, Cocîrlă a intrat în careu și i-a pasat lui Narcis Ioniță, acesta l-a driblat pe Dinu și a șutat la colțul lung, 1-0!

Minutul 88 – Răducan a pătruns în careu pe dreapta, și a șutat din colțul careului de 6 metri direct în portar, ieșit la întâmpinare și împrejmuit de alți doi coechipieri veniți să-l ajute să blocheze. În minutul 90+4 Cocîrlă scapă pe contraatac în flancul drept, trage din marginea careului la colțul scurt, iar Dinu parează în corner și brăilenii au ținut de minge până la fluierul final care a consfințit revenirea în Liga a 2-a a Daciei Unirea Brăila după două sezoane petrecute în Liga a 3-a.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry