Dunărea Brăila a obținut duminică prima victorie în EHF European League unde s-a impus în disputa cu Valur Reykjavik, scor 30-29

Dunărea Brăila a debutat cu victorie în primul meci din EHF European League, sezonul 2023/24. Panterele a învins echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de 30-29 (15-12), duminică, în deplasare, în prima manșă a turului al doilea preliminar al EHF European League la handbal feminin.

Au marcat pentru Brăila: Maria Kanaval 6,  Aneta Udriștioiu 5, Mireya Gonzalez Alvarez 5, Jelena Zivkovic 5, Andreea Popa 3, Meike Schmelzer 2, Kristina Liscevic 2, Jessica Quintino Ribeiro 1, Mariam Nadia Mohamed 1. Portarul Elena Şerban a avut 11 intervenții.

Nu am fost surprinse de puterea lui Valur. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci, am știut cumva la ce să ne așteptăm. Totuși, trebuie să spun că au jucat foarte bine și ne-au îngreunat victoria. La al doilea meci mă aștept la aceeași luptă. Există doar un gol diferență, așa că trebuie să dăm totul pe teren pentru a ne califica în runda următoare. Sunt cu siguranță unele lucruri la care trebuie să lucrăm, pe care trebuie să le îmbunătățim, de exemplu, apărarea. Ar însemna foarte mult pentru noi dacă ne calificăm în runda următoare, acesta este un obiectiv mare pentru echipa noastră. Am muncit foarte mult în ultimul sezon pentru a ne asigura un loc în competiție și vrem să arătăm că merităm să fim acolo. Sunt foarte mulțumită de echipă. Avem o atmosferă grozavă, iar clubul ne oferă un mediu de susținere foarte profesionist. Obiectivele noastre pentru acest sezon sunt să obținem un loc în Liga Florilor care să ne califice într-o competiție internațională, să ajungem cât mai departe în cupă și bineînțeles cât mai departe în Liga Europeană

,declarat jucătoarea Dunării, Meike Schmelzer.

Manşa retur va avea loc la Brăila, în 30 septembrie, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în turul 3 al competiţiei, urmând a întâlni echipa Borussia Dortmund.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry