HC Dunărea Brăila a dat lovitura! Amanda Kurtović a semnat cu echipa brăileană pentru următoarele două sezoane

Conducerea clubului a reușit să obțină semnătura interului drept Amanda Kurtović. Aceasta vine la Brăila din postura de campioană olimpică, mondială și europeană, titluri pe care le-a obținut în cariera sa, alături de naționala a Norvegiei.

Kurtović este cea mai titrată jucătoare care va îmbrăca tricoul echipei brăilene. Aceasta este campioană olimpică în 2012 cu naționala Norvegiei, are în palmares două titluri de campioană mondiala în 2011 și 2015 dar și un titlu de campioană europeană, obținut în 2016. De asemenea în competițiile intercluburi din Europa aceasta deține o medalie de bronz în Liga Campionilor obținută alături de CSM București.

Kurtović a evoluat două sezoane în România. Alături de CSM București a câștigat titlul în Liga Națională, Cupa României dar și Supercupa României.

Amanda este componentă a naționalei Norvegiei, una dintre cele mai puternice echipe din lume.

“Aștept cu nerăbdare startul noului sezon. Am stat în România doi ani și sunt fericită că mă reîntorc. Liga din România este una puternică și acest lucru ne ambiționează și mai mult. Brăila a format o echipă cu jucătoare valoroase și cu un tehnician profesionist. Sunt mândră că fac parte din acest proiect. Îmi doresc medalii și să evoluăm în viitor și în Cupele Europene. Sunt convinsă că vom realiza lucruri frumoase împreună”

, a declarat Amanda Kurtović.

“Amanda Kurtović este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titlurile de campioană olimpică, mondială și europeană spun multe despre ea. Va fi o jucătoare de bază la noi în echipă, fiind considerată una dintre cele mai bune handbaliste din lume, pe postul de inter dreapta. Ne bucurăm că reușim să aducem la Brăila jucatori cu experiență în campionate puternice și competiții internaționale”

, a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry