HC Dunărea s-a despărțit de antrenorul Costică Buceschi!

HC Dunărea s-a despărțit de Costică Buceschi, antrenorul care a condus ”Dunărea” Brăila în ultimele 12 luni. În stagiunea trecută, Dunărea Brăila a încheiat campionatul pe poziția a IV a, câștigând medalia de bronz în Cupa României și locul III în SuperCupa Românei.

“Am colaborat foarte bine cu familia Buceschi și am trecut împreună prin multe momente atât bune cât și mai puțin bune. Consider că sezonul 2022/2023 a fost un sezon bun, cu atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit. Dorim să evidențiem profesionalismul şi angajamentul domnului Buceschi, care au permis panterelor să participe în EHF European League, să câștige medalia de bronz în Cupa României și să obțină locul III în SuperCupă. Însă înfrângerea de la Cisnădie a fost una dureroasă pentru suflarea brăileană şi ne-a obligat să luăm o decizie dificilă. Îi mulțumim pentru momentele frumoase și îi urăm mult succes în continuare”, a declarat Adrian Manole, președintele clubului.

Obiectivele echipei rămân neschimbate: un joc cât mai bun în campionat, urcarea pe podium și o cursă îndelungată în EHF European League..

Clubul ”Dunărea” Brăila anunță instalarea lui Jan Leslie în funcția de antrenor principal al echipei de senioare

Jan Leslie, născut la 20 mai 1971, este un antrenor și fost jucător danez de handbal. Anterior, a fost antrenor principal pentru echipa Esbjerg între 2002 și 2006 și Randers HK din 2009 până în 2014, unde a câștigat primul campionat danez în 2012 la club și calificarea în Liga Campionilor EHF feminin, în sezonul următor. De asemenea, a câștigat Cupa EHF feminin 2009–10.

Echipe antrenate:

  • 2002-2006      Echipa Esbjerg
  • 2006-2007      Aalborg DH
  • 2007-2009      Skjern Håndbold (asistent)
  • 2009-2014      Randers HK
  • 2014-2017      Rostov-Don
  • 2017                Ribe-Esbjerg HH
  • 2019-2021      CSKA  Moscova
  • 2021                Horsens

”Jan Leslie este noul antrenor principal al echipei. Va merge în deplasare la Valur, Islanda și va fi primul lui test major cu o echipă românească. Suntem conștienți de debutul brusc al noului antrenor însă acesta ne-a dat un sentiment de încredere și seriozitate prin atitudinea echilibrată pe care o are. Echipa are nevoie de un antrenor care să reușească să mobilizeze astfel încât să nu se mai repete scenariul din ultima perioadă”, a declarat Adrian Manole, președintele clubului.

Astfel, primul meci al noului antrenor va fi duminică, 24 Septembrie 2023, împotriva echipei Valur, Islanda. Meciul contează pentru runda a II a de calificări în grupele EHF European League. În campionat, următorul meci va fi în data de 27 Septembrie, împotriva echipei Rapid București, partidă care se va juca în Sala Polivalentă din Brăila. Meciul retur cu Valur se va disputa în data de 30 Septembrie, pe teren propriu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry