Campion național! Brăileanul Denis Ghionu se întoarce acasă cu medalia de aur!

  • Ghionu a obținut și medalia de bronz la proba 100m spate, în cadrul aceluiași Campionat

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat în perioada 10-13 noiembrie, întrecerile Campionatului Național de înot în bazin scurt (25 m) pentru juniori, tineret și seniori, ediția 2022.

Competiția s-a desfășurat în premieră în bazinul din incinta Complexului Sportiv de Natație din Otopeni, și a reunit la start sportivi de la toate cluburile de înot din țară.

Brăileanul Denis Ghionu a câștigat medalia de aur în proba 50 m spate, după ce, cu o zi înainte, a obținut și medalia de bronz la proba 100m spate.
În ultima zi a Campionatului Ghionu a scos cel mai bun timp în cursa 100m fluture: 00:54:75

Denis Ghionu este unul dintre vârfurile generației sale de înotători. În urmă cu aproximativ jumătate de an, adolescentul a participat la Cupa României la înot pentru seniori, tineret și juniori, reușind o performanță excepțională: medalia de aur la proba de 50 metri spate, la tineret.

În 2021, la Campionatul Național pentru juniori, tineret și seniori de la București, Denis Ghionu bifase primele performanțe la nivel înalt: titlul de vicecampion național la proba 50 m spate și două medalii de bronz la probele 100 m spate și 200 m spate, toate la juniori. Mai mult decât atât, are în palmares și locul 4 la Naționalele de seniori, tot la proba 50 metri spate.