Depozit de legume – CASA UNIREA – la Însurăței! Un sprijin real pentru producătorii din județul Brăila! Investiție de 5 milioane de euro!

Casa Română de Comerț Agroalimentar – UNIREA SA este o companie națională, înființată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018, cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

”Suntem astăzi prezenți la un moment important pentru orașul Însurăței și pentru județul Brăila. Astăzi, împreună cu directorul general al Casei Unirea, Ionuț Radu, cu domnul secretar de stat Sorin Moise, de la Ministerul Agriculturii cu doamna Florentina Carșote, primarul orașului Însurăței, cu parlamentarii și cu colegii noștri am venit să punem bazele, să facem primul pas, către construirea unui depozit foarte important de legume, prin Casa Unirea”, a declarat președintele Consiliului Județean Iulian Chiriac.

Scopul Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A. îl constituie, în principal, organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole: cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele asemenea, precum și operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri. În acest scop, Societatea Națională „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A. organizează rețele proprii de achiziție, procesare primară și industrială, precum și centre logistice, rețele de vânzare în țară și în străinătate.

”Venim în ajutorul fermierilor prin câteva acțiuni ale noastre. Una dintre aceste acțiuni constă în construirea unui centru logistic, cu o capacitate de peste 3.500mp. Acest centru logistic are capacitatea de stocare, condiționare, ulterior livrare, și în paralel de procesare, pe zona de legume-fructe. Este un aspect deosebit de important pentru că știm cu toții cu ce se confruntă legumicultorii astăzi și în general producătorii din agricultură, în sensul că nu au capacități de stocare, nu au variante de livrare, iar această societate, CASA UNIREA, va veni în sprijinul lor”, a declarat Ionuț Radu, director la Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA SA.

În vara acestui an se vor demara licitațiile pentru construirea noului depozit de legume. Directorul societății speră ca până la finalul anului 2024, Casa Unirea să-și deschidă porțile pentru fermierii brăileni. Investiția se ridică la suma de 5 milioane de euro.

”Ministerul Agriculturii dorește, prin Casa de Comerț Unirea, să integreze toate programele pe care Ministerul Agriculturii le desfășoară pentru fermieri. Ne dorim ca prin Casa de Comerț Unirea produsele fermierilor să ajungă mai repede la raft și la consumatorul final, care va avea astfel acces la produse de calitate.

În ultimii trei ani, de când sunt în Ministerul Agriculturii, foarte mulți fermieri s-au plâns că nu reușesc să ajungă cu produsele lor pe rafturile din retail. Acest depozit, din Însurăței, va colecta legume de pe raza județului Brăila, toți fermierii vor putea aduce legume aici”, a declarat Sorin Moise(PSD), secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Practic, producătorii de legume din județul Brăila vor găsi cu ușurință o piață de desfacere, către marile magazine, prin intermediul acestui depozit. Pe lângă ajutorul oferit fermierilor, depozitul de legume va genera și câteva zeci de locuri de muncă pentru locuitorii orașului Însurăței.

”Mă simt onorată să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră într-un asemenea moment. În numele meu și al locuitorilor orașului Însurăței vreau să vă mulțumesc. Să mulțumesc tuturor celor care au făcut ca acest proiect să se întâmple, în primul rând, domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului europarlamentar Mihai Tudose, domnului președinte al Consiliului Județean, Iulian Chiriac, domnului Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, domnului senator Ion Rotaru și tuturor celor care s-au implicat ca acest proiect să fie implementat”, a declarat primarul orașului Însurăței, Florentina Carșote.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry