Deputatul Popa despre ieșirile ministrului Daea: ”O circotecă ieftină! Ne întoarcem la unul care provine din PCR? Un vechi comunist?”

De când a revenit la conducerea Ministerului Agriculturii, Petre Daea și-a reluat activitatea în stilul său nonconformist, care a atras inevitabil critici din partea opoziției.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, l-a numit ”vechi comunist” și spune că Ministerul Agriculturii nu a fost niciodată condus de o persoană care să apere interesele fermierilor.

”Partidul Social Democrat are de 7-8 luni de zile Ministerul Agriculturii. Dacă ne uităm, în județul Brăila, au pus accent foarte mare pe sistemul de irigare. Singurul segment care a fost pus în folosință în ultimii șapte ani.

Eu nu sunt de acord cu mesajele astea populiste. Asta este o circotecă ieftină, pe care unul ca mine, care este inginer agronom și știe problemele care sunt în teren nu poate să o accepte. Ne ducem la 23.30 noaptea pe câmp să vedem porumbul, să știți că noaptea porumbul este mai vesel. Serios?

Haideți să facem lucrurile pe care trebuie să le facem, în agricultură, nu să ne pozăm prin toate canalele.(…)

Ne plângem că de 30 de ani nu merge agricultura în direcția în care ne dorim cu toții. Nu avem sisteme de irigat viabile, nu există un program național de împădurire, și ne întoarcem la unul care provine din PCR? Un vechi comunist? Nu am nimic personal cu el, dar astăzi este depășit de situație(…)

Dacă venea astăzi un ministru de la PSD, tânăr și cu o viziune corectă… Vă spun cu mâna pe inimă că Chesnoiu a fost un ministru mai bun decât Petre Daea. Chiar dacă nu am fost niciodată fan PSD sau fan Chesnoiu. Dacă venea Sorin Moise, spuneam da… Sorin poate să facă anumite lucruri, a muncit la AFIR.

Au fost și miniștrii PNL slabi, poate mai slabi ca domnul Daea, dar nu pot să le spun pe nume. Nu a fost niciun ministru care să reprezinte cu adevărat interesele fermierilor”, a declarat președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Petre Daea a fost ministru al agriculturii în perioada 14 iulie–28 decembrie 2004 în guvernul condus de Adrian Năstase, iar în perioada ianuarie 2017 și noiembrie 2019 a fost ministru al agriculturii în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry