FALS în declarații și uz de FALS ! Probleme GRAVE la Inspectoratul Școlar după ce Canciu a semnat, din concediu, un document!

În urma articolului publicat de Jurnalul de Brăila în data de 13 februarie 2024, prin care am atras atenția asupra faptului că pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean a fost încărcat un document, semnat și ștampilat de către șeful instituției, care se afla la acea dată, respectiv 31 ianuarie 2024, în concediu de odihnă, inspectoratul a înlocuit pe documentul respectiv semnătura și ștampila, postându-l apoi pe site-ul instituției, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Îi reamintim lui Cătălin Canciu că falsul în declarații se pedepsește cu închisoare, de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.


Mai exact, șeful Inspectoratului Școlar Județean a fost în concediu de odihnă în perioada 29 – 31 ianuarie 2024, fiind invitat la Bruxelles, la o întâlnire cu membrii Partidului Național Liberal.

La data de 31 ianuarie, când șeful ISJ se afla în concediu, pe site-ul instituției a fost încărcată o hotărâre a Consiliului de Administrație din cadrul ISJ Brăila, privind aprobarea unui tabel nominal cu cadre didactice titulare propuse pentru întregirea normei didactice. Documentul, era ștampilat și avea semnătura șefului ISJ Brăila, Cătălin Canciu, deși, după cum am precizat, acesta se afla în concediu de odihnă.

După publicarea în Jurnalul de Brăila a acestei nereguli, Inspectoratul Școlar Județean a postat aceeași hotărâre din data de 31 ianuarie, însă de această dată, cu semnătura Violetei Leocă, persoana desemnată să preia atribuțiile inspectorului șef, în aceste 3 zile de concediu de odihnă. Nici măcar ștampila de pe al doilea document nu și-a păstrat locul.

Contactată telefonic pentru a clarifica situația, Violeta Leocă a recunoscut că au fost modificate hotărârile de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean. Întrebată când a semnat această hotărâre, Leocă a spus că a primit hotărârea la mapă, în perioada în care inspectorul șef era în concediu de odihnă.

Reporter: ”Deci, recunoașteți că a fost modificată hotărârea pe site?”

Violeta Leocă: ”Dar nu am ce să recunosc pentru că nu este nimic greșit!”

Reporter: ”Este vorba de fals în semnătură și declarații, dacă domnul Canciu a semnat acest document când era în concediu”

Violeta Leocă: ”Vă rog să vă adresați conducerii inspectoratului. Eu am semnat documentul când am primit mapa”

Reporter: ”Deci, dumneavoastră nu ați participat la această ședință?”

Violeta Leocă: ”Nu pot să vă spun eu de ce a semnat altcineva, vă rog să vă adresați conducerii, eu am semnat ce am primit la mapă”.


Jurnalul de Brăila a transmis toate documentele necesare instituțiilor abilitate pentru a face lumină în acest caz.

—————— Citește și ——————

Canciu s-a teleportat de la Bruxelles pentru a semna o hotărâre a Consiliului de Administrație din ISJ!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry