Ministrul Turismului, la Brăila: ”O solicitare de 200 de lei pentru un cearșaf. Nu spune nimeni că nu s-a încasat nici măcar un leu pentru așa ceva, dar este o excepție”

”Cenușăreasa litoralului românesc”, cum a fost denumita stațiunea Mamaia în acest an, pare să fie o excepție, conform declarațiilor ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, la Brăila.

Liberalul spune că în ultima perioadă se pare că se desfășoară o adevărată campanie menită să discrediteze litoralul românesc. Ministrul se întreabă de ce restul operatorilor nu ies public cu declarații pentru a-și salva afacerile de la malul Mării Negre.

”Un gen de campanie în ultima perioadă, două – trei săptămâni, cu privire la activitatea turistică de pe litoral. Ce le solicit tuturor, mai ales celor care activează acolo, să ia atitudine publică și să prezinte toate datele problemei. Da, sunt și excepții, am văzut și eu în media bonuri de masă în care spunea că un preț la o ciorbă variază între 50 și 80 de lei. Dar, pe de altă parte, în marea majoritate a cazurilor, nu găsești astfel de prețuri pe litoral. Sunt prețuri umane, pot fi între 15, 20, 25 de lei. Am văzut cu toții o acțiune nefericită a unui operator economic de acolo cu o solicitare de taxare de 200 de lei pentru un cearșaf. Nu spune nimeni că nu s-a încasat nici măcar un leu pentru așa ceva, dar pe de altă parte este o excepție. M-aș fi așteptat măcar de la vecinii – operatori de turism a acelui reprezentant – să ia atitudine și să spună că nu se întâmplă așa ceva la noi.

Noi încercăm să ne facem facem datoria, ca Minister, să recunoaștem și bunele și relele de pe activitatea turistică estivală, de pe litoral. Însă, trebuie scos în evidență următorul lucru: se văd investiții masive, realizate pe litoralul românesc.(…)

Nu este un lucru care ajută pe nimeni, a exagera sau a generaliza exemplele punctuale negative. Haideți să amintim și lucrurile pozitive, pentru că avem un interes comun: și industria, dar și economia. Până la urmă, dacă nu altceva, mândria națională”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Experții în turism spun că tichetele de vacanță au favorizat numărul de turiști, prezenți pe litoral. În lipsa lor, stațiunile de la Marea Neagră ar fi fost aproape pustii în acest sezon estival.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry