Petre Daea revine la conducerea Ministerului Agriculturii! Daea s-a implicat în refacerea sistemului de irigații din județul Brăila!

Brăila este un judeţ fruntaş în ceea ce priveşte ritmul de reabilitare şi repunere în funcţiune a sistemului de irigaţii iar în 2020 a fost primul judeţ unde s-a atins capacitatea maximă proiectată, de peste 300.000 hectare acoperite cu irigaţii. Toate acestea s-au întâmplat prin implicarea directă a fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, propus acum de PSD să revină în funcție.

Deputatul PSD Nicu Niță spune că nimic din toate astea nu s-ar fi realizat dacă nu exista programul de dezvoltare al Partidului Social Democrat, la care un rol important a avut și implicarea fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a fost prezent lună de lună la Brăila, pe șantierele canalelor de irigații.

”Tot ce ține de irigații, în județul Brăila, sunt proiectele ministrului Petre Daea. Că unele au fost terminate, altele sunt în implementare, nici nu mai contează. S-au alocat sume foarte mari de guvernarea PSD pentru reabilitarea stațiilor și a canalelor. Așa cum spunea și domnul ministru Petre Daea – în materie de irigații am înviat morții.

În doi ani și șase luni de activitate, s-a realizat extinderea sistemului de irigaţii, cu 14 amenajări repuse în funcţiune şi 1,4 milioane de hectare de teren agricol pregătite pentru a fi udate. Au urmat alte 350.000 de hectare irigate din Canalul Siret – Bărăgan”, spunea deputatul PSD Nicu Niță, în toamna anului trecut.

În luna iulie a anului 2019, ministrul Agriculturii Petre Daea a vizitat, împreună cu deputatul Nicu Niță, membru în Comisia pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, sistemele de irigații din județul Brăila. La acea dată se făceau lucrările de decolmatare a canalelor de irigații. Vizita ministrului nu a fost anunțată de autorități. Petre Daea ar fi fost cel care a insistat ca nimeni să nu știe de sosirea sa în Brăila, pentru a lua pulsul, în mod corect, la felul în care decurg lucrările la sistemele de irigații. Tot în acea perioadă au fost depuse două proiecte finanțate din fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro! Proiectele vizau dezvoltarea bazinului legumicol din județ.

”Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Politic Național PSD, domnul Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii!

Domnul Petre Daea cunoaște problemele fermierilor români și sunt convins că va face față cu brio provocărilor agriculturii românești, mai ales în condițiile actuale, în care seceta ar putea afecta grav culturile din acest an.

În mandatele precedente, domnul ministru Petre Daea a dat dovadă de promptitudine și capacitatea de a găsi soluțiile pentru combaterea efectelor secetei și pentru asigurarea irigațiilor.

Sunt convins că domnul ministru Petre Daea va sprijini fermierii brăileni și va veni cu solutii pentru rezolvarea problemelor acestora”, a transmis astăzi deputatul PSD Nicu Niță.

În perioada ianuarie 2017 – iunie 2019 ministerul a atras 8,55 miliarde de euro. În prima jumătate a anului 2019 sumele, de bani europeni, încasate însumau 2,3 miliarde de euro, dintr-un plan de 3 miliarde de euro. Suprafeţele protejate de sistemele antigrindină au crescut de la 500.000 de hectare în 2017, la 1,8 milioane de hectare în 2019. Între anii 2017 – 2019, în România, agricultura a înregistrat zeci de recorduri istorice datorită programul de dezvoltare al PSD și implicarea ministrului Petre Daea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry