Un întreg festival dedicat jocului regilor! Președintele Federației Române de Șah: ”Brăila devine capitala șahului, în România!”

Brăila va găzdui în luna noiembrie cel mai mare festival de șah din țară. Grand Prix-ul va fi format din 5 turnee open de calificare și, bineînțeles marea finală – constând într-un turneu închis la care vor participa cei mai buni români. Anul acesta, trei turnee vor fi de șah clasic și două de șah rapid.

Federația Română de Șah finanțează fiecare etapă de calificare cu 15.000 de euro, iar finala cu 25.000 de euro.

 ”Vom organiza un festival de șah brăilean pentru a galvaniza întreaga energie a comunității șahului din Brăila și din regiune. Ne interesează să organizăm turneul de Grand Prix al Federației Române de Șah, care este cel mai prestigios turneu internațional cu premii la masculin și la feminin, care împreună tind spre 20 de mii de euro, ceea ce înseamnă că sunt cele mai mari premii care se dau în șah, în România, la un eveniment de acest rang.

În jurul acestui eveniment internațional, la care vor participa atât copii cât și seniori, feminin și masculin, vom organiza un eveniment de șah feminin, turneul Maria Albuleț, care va fi susținut în săptămâna precedentă Grand Prix-ului, pentru a galvaniza întreaga mișcare șahistică. În plus de asta, vom organiza și un eveniment pentru copii.

Astfel, Brăila vă găzdui turneul feminin, turneul de copii cât și cel mai important și prestigios turneu de șah organizat de Federația Română, la Brăila, pentru brăileni și sperăm că vom avea o participare de excepție”, a declarat pentru Jurnalul de Brăila, Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah.

Federația Română de Șah finanțează fiecare etapă de calificare cu 15.000 de euro, iar finala cu 25.000 de euro. Cea de-a doua etapă a Grand Prix-ului se va desfășura la Târgu-Mureș în perioada 4 – 11 iunie. Finala va avea loc în noiembrie, la Brăila.

”Pe această cale aș vrea să le mulțumesc, pentru sprijinul extraordinar acordat, autorităților locale, Primăria municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila, pentru că ne-au pus la dispoziție nu doar sprijin material, ci în primul rând pentru că au gândit alături de noi implicarea unor monumente istorice ale orașului Brăila: Teatrul Maria Filotti și Muzeul Carol I.

Acest sport, pe care noi îl numim ”jocul regilor” aveam onoarea să îl desfășurăm în regii arhitectonici ai municipiului Brăila, aceste clădiri de o frumusețe rară care impresionează pe toată lumea atunci când reușesc să le observe și să le vadă”, a declarat Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah.

Întrebat despre implicarea lui Mihai Tudose în acest proiect, ținând cont de faptul că vicepreședintele PSD a fost dintotdeauna un susținător activ al șahului, președintele Federației a declarat:

”Domnul europarlamentar Mihai Tudose este un mare iubitor de șah. Dânsul sprijină comunitatea șahului din România de mai mulți ani. Dânsul a fost central în zona de sprijin pentru a reuși să facem un eveniment de anvergură astfel încât vom putea spune că, pe finalul anului, Brăila devine capitala șahului în România”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry