Deputatul Nicu Niță, despre Ordinul MADR pus ieri în dezbatere publică: ”Și-au bătut joc de fermieri! Nicio propunere nu se regăsește în proiectul lor!”

Nicio propunere venită din partea asociațiilor de crescători de animale nu se regăsește în Ordinul MADR, care vine să legalizeze ilegalitățile săvârșite la Agenția Națională pentru Zootehnie.

”A fost o întâlnire la sfârșitul lunii august cu asociațiile crescătorilor de animale. Fermierii, la acea dată au punctat toate problemele cu care se confruntă însă nu s-a ajuns la nicio concluzie. Fermierii sunt nemulțumiți că nota de la ședința la care au participat nu le-a fost transmisă și nici nu a fost făcută public pentru a se vedea exact ce s-a discutat și ulterior ce nu se regăsește în actul normativ propus”, spune deputatul PSD Nicu Niță.

Miercuri, 29 septembrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în dezbatere publică un draft privind Ordinul pentru recunoașterea societăților și exploatațiilor de ameliorare, aprobarea programelor de ameliorare, autorizarea părților terțe pentru testarea performanțelor sau evaluarea genetică, controalele oficiale zootehnice și alte activități de ameliorare.

Actul se află în dezbatere publică timp de 10 zile, interval în care fermierii și asociațiile din zootehnie pot transmite propuneri de modificare a prevederilor.

Deputatul Nicu Niță spune că problemele grave cu care fermierii se confruntă astăzi sunt rezultatul unei proaste guvernări agricole.

”În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură! Premierul României a demonstrat încă o dată că politica Guvernului PNL este de a distruge agricultura românească, astfel încât să ajungem să consumăm doar alimente din import”, a mai declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry