Ingrediente:
- Ulei;
- 4 bucăți de usturoi;
- 1 bucată de ardei gras roșu;
- 400 g de ciuperci;
- Sare;
- Piper;
- 2 bucăți de dovlecei;
- 1 legătură de ceapă verde;
- 100 g fasole verde;
- 1 legătură pătrunjel;
- Busuioc (proaspăt);
- 30 ml suc de roșii;
- 30 g parmezan.
Mod de preparare:
Taie dovleceii în jumatate, pe lungime și scobeste interiorul cu ajutorul unei lingurițe. Taie cubulețe pulpa dovlecelului.
Pune într-o tigaie ulei, usturoi, ardeiul roșu tăiat cubulețe și lasă puțin pe foc până se înmoaie ardeiul. Adaugă ciupercile tăiate cubulețe și lasă-le până se înmoaie. Asezonează cu sare și piper iar apoi adaugă pulpa de dovlecel tăiată și amestecă bine totul. Adaugă ceapa verde tăiată mărunt, amestecă și mai lasă până se înmoaie toate ingredientele. La final, adaugă fasolea verde tăiată, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt. Amestecă totul, mai lasă un minut și apoi poți lua tigaia de pe foc.
Umple dovleceii cu compoziția de legume pregătită mai devreme. Pune deasupra suc de roșii cu ajutorul unei lingurițe, asezonează cu sare și piper și pune la cuptor la 180°C, timp de 40 minute. După cele 40 de minute, îi scoți, îi presari cu parmezan și îi mai dai la cuptor pentru 2, 3 minute. Poftă bună!