Gala Premiilor ”Ana Aslan”! Evenimentul a adus împreună academicieni și personalități din mediul științific și administrative!

Fundația „Ana Aslan”, în parteneriat cu Academia Română, Academia de Științe Medicale din România, Academia Oamenilor de Știință din România, Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila, a organizat cu succes prima ediție a Galei Premiilor Ana Aslan pe 5 octombrie 2024, la Brăila. Acest eveniment de prestigiu a fost dedicat recunoașterii personalităților și inițiativelor care au adus contribuții semnificative în domeniul geriatriei și gerontologiei, onorând astfel moștenirea lăsată de renumita Academician Ana Aslan.

Fundația „Ana Aslan”, o organizație non-profit, are drept misiune promovarea culturii, științei și asistenței publice în beneficiul populației presenescente și vârstnice. Fundația sprijină dezvoltarea metodei „Ana Aslan” de profilaxie și tratament, precum și activități de cercetare, asistență medicală și socială, educație și informare în domeniul gerontologiei și geriatriei.

Gala a premiat personalități și organizații remarcabile pentru contribuțiile lor la îmbătrânirea activă și îngrijirea vârstnicilor. Evenimentul a adus împreună academicieni și personalități din mediul științific și administrativ, precum dna. prof. dr.  Doina Banciu, președinta Academiei Oamenilor de Știință din România, dna. Acad. Georgeta Filitti, membră a Academiei Române, dl.prof. dr. Gabriel Prada, membru al Academiei de Stiinte Medicale,  dl.prof. dr. Mircea Beuran, presedintele  Academiei de Științe Medicale și dl. Acad. prof. dr. Vlad Ciurea, membru de onoare al Academiei  Române.

Câștigătorii Premiilor Ana Aslan sunt:

  • Premiul pentru implicare deosebită în cercetările legate de problematica vârstnicilor: Prodan Raluca
  • Premiul pentru inițiative din domeniul pregătirii în geriatrie: Conf. Dr. Botezatu Adriana
  • Premiul pentru bune practici în domeniul îngrijirii vârstnicilor: Ivan Măriuca și Măciucă Cerasela Maria
  • Premiul pentru activități de voluntariat dedicate persoanelor vârstnice: Forumul Tinerilor din România – Brăila
  • Premiul pentru crearea unor medii de existență adaptate vârstnicilor: Spitalul OXXYGENE MED PLUS
  • Premiul pentru activități de mass-media dedicate vârstnicilor: DC News – Dr. Val Vâlcu
  • Premiul pentru activități dedicate vârstnicilor, realizate de entități religioase: Asociația Ortodoxă Filantropia
  • Premiul pentru o carieră profesională dedicată geriatriei: Prof. Dr. Gabriel Prada
  • Premiul pentru susținerea geriatriei și gerontologiei, acordat unei unități administrativ-teritoriale: Primăria Municipiului Brăila

Fundația „Ana Aslan” felicită cu căldură toți câștigătorii pentru angajamentul lor de a sprijini îmbătrânirea activă și pentru contribuțiile esențiale aduse dezvoltării domeniului geriatriei și gerontologiei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry