Braconaj pe Dunăre! Bărbați din Măgureni prinși la pescuit cu ajutorul curentului electric

La data de 10 octombrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Gropeni i-au depistat și identificat pe Dunăre, în zona satului Măgureni, pe doi bărbați, în vârstă de 48 și 57 de ani, ambii din satul Măgureni.

În urma controlului efectuat, în ambarcațiunea din fibră de sticlă a fost găsit un dispozitiv improvizat folosit pentru pescuit cu ajutorul curentului electric, acesta fiind format dintr-un acumulator auto, un transformator și cabluri de alimentare, conectate la un minciog.

În acest context, la data de 14 octombrie, polițiștii din cadrul B.J.P.T. Brăila, sprijiniți de polițiști din cadrul S.R.P.T. Galați au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza localității Măgureni, de unde au fost ridicate mai multe bunuri, precum ambarcațiunea de fibră de sticlă  și trei motoare de ambarcațiuni, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 57, alin. 1, lit. a din Legea nr. 176/2024 a pescuitului și resursei acvatice vii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry