ADIO garaje în Hipodrom, Obor și zona Gării! Primăria construiește parcări moderne și un nou loc de joacă!

Administrația Dragomir continuă proiectele privind crearea de noi locuri de parcare și părculețe pentru copii

Anul trecut au fost finalizate loturile de parcări, între strada Roșiorilor și Bulevardul Dorobanților, până la Piața Halelor, dar și cele din Hipodrom, în zona școlii Mihai Eminescu – capătul autobuzului nr.2.

”Începem licitațiile, ca urmare a faptului că am aprobat proiectele în Consiliul Local, pentru trei cartiere foarte mari: Hipodrom, Obor și zona Gării. Se vor demola toate garajele, din aceste zone, se vor construi locuri de parcare noi, trotuare, spații verzi și acces pietonal până la scara blocului, exact cum am făcut și în celelalte locuri.

În paralel, urmează să scoatem anul acesta la licitație parcările din cartierele Progresul –Vidin și Viziru – Buzăului, tot ceea ce înseamnă spații dintre blocuri. Avem banii prinși în buget și pentru aceste lucrări. Chiar dacă unii cetățeni se vor supăra că vor rămâne fără garaje, noi considerăm că zonele modernizate, acolo unde am demolat garajele, arată impecabil și reprezintă o carte de vizită pentru un oraș în anul 2021-2022”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Prelungirea sau rezervarea locurilor de parcare se poate face online prin intermediul Aplicației informatice pentru rezervarea și plata pe internet a parcărilor de reședință (https://parcaribraila.gisapp.ro, Primariabraila → SmartCity → Rezervare Parcare Domiciliu Online, www.supagl-primariabraila.ro. →parcaribraila.gisapp.ro). Solicitarea de prelungire a rezervării (menținerea locului de parcare rezervat într-o parcare de reședință), se poate face cu cel mult 30 de zile anterior expirării termenului rezervării.

Foarte mulți cetățeni ne-au solicitat să facem și un loc de joacă, în zonă nefiind așa ceva!

În 2020 și 2021 s-au executat lucrări de modernizare la toate părculețele din Brăila, și chiar s-au construit spații noi, cum este cel de pe Faleza Dunării, realizat din fonduri europene.

Acum, municipalitatea intenționează să construiască un alt părculeț în locul unui punct termic, la cererea locatarilor din zonă.

”Avem patru puncte termice prinse anul acesta. Dintre care două sunt pe strada Hipodrom și un altul pe Unirii, care vor fi transformate în parcare. De asemenea, un punct termic pe Aleea Soarelui, lotul Tineretului, Dorobanți, Ghioceilor, care va fi transformat în loc de joacă pentru copii. Pentru că acolo am modernizat parcările și, în momentul în care lucram, foarte mulți cetățeni ne-au solicitat să facem și un loc de joacă, în zonă nefiind așa ceva. La sfârșitul anului vom fi în lucru”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry