”Administrația nu se face prin cârciumile și discotecile de la Cireșu!” – președintele Consiliului Județean a clarificat minciunile apărute în spațiul public!

  • Opoziția, prin vocea deputatului de la Cireșu, Popa Alexandru, a încercat o manipulare ieftină spunând public că ”toate lucrările care se fac după decembrie 2023 trebuie plătite din bugetul Consiliului Județean Brăila”
  • Președintele i-a transmis că administrația nu se face prin cârciumi și discoteci, făcând aluzie la clipurile video de pe YouTube în care deputatul dansează pe manele și face dedicații

Proiectul privind ”Reabilitare și refuncționalizare clădire Palat Administrativ” a fost semnat la sfârșitul lunii mai, în 2020.

Obiectivul general – modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Brăila. Scopul proiectului este de a asigura un cadru construit și funcțional modern și eficient pentru funcționarea instituțiilor publice care își desfășoară activitatea în imobilul Palat Administrativ. Îndeplinirea acestui scop va conduce la creșterea calității serviciilor publice oferite populației județului Brăila. Obiectivul general propus contribuie la realizarea obiectivului specific al Axei prioritare 3 și al Priorității de investiții 3.1 a Programului Operațional Regional 2014-2020 – „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”.

După ce în spațiul public au apărut informații eronate cu privire la finanțarea acestor lucrări, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, a clarificat situația privind sursele de finanțare.

”Dacă nu se va termina efectiv proiectul până la sfârșitul anului, avem destule soluții. Am vorbit și cu ADR, la suma rămasă de neexecutat să avem o altă axă de finanțare pentru a reloca suma și să facem tot pe banii europeni. Deci lucrurile sunt într-o normalitate, nu avem de ce să ne speriem că vom face din banii Consiliului Județean, exact cum am citit prin anumite declarații sau comunicate.

Dar, vă readuc aminte că administrația nu se face, stimate domn consilier,  și v-am mai spus de atâtea ori, prin cârciumile și discotecile de la Cireșu. Trebuie să fim foarte bine informați, să veniți să vă informați la aparatul de specialitate, în ce stadiu sunt proiectele respective. De fiecare dată veniți cu întrebări puerile și creați un circ total”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În cazul în care lucrările nu vor fi finalizate până în decembrie 2023, proiectele rămase vor fi incluse pe o altă axă de finanțare sau pe o listă de proiecte nefuncționale și până în decembrie 2026 statul român are obligativitatea să le finalizeze din surse proprii. În orice caz, președintele spune că există alte soluții astfel încât lucrările să nu fie suportate din bugetul local.

Obiectivele specifice al proiectului:

1.       Creșterea eficienței energetice a clădirii Palatului Administrativ – pentru îndeplinirea acestui obiectiv specific se propun lucrări ce vizează creșterea performanței energetice a clădirii, ceea ce are ca efect reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea spațiilor utilizate, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, respectiv, reducerea costurilor de întreținere cu încălzirea și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

2.       Modernizarea și refuncționalizarea spațiilor din clădirea Palatului Administrativ – pentru îndeplinirea acestui obiectiv specific proiectul prevede activități de modernizare și refuncționalizare a spațiilor în care își desfășoară activitatea atât aparatul de specialitate al Consiliului Județean Brăila, cât și celelalte entități publice ce dețin dreptul de folosință gratuită.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry