Aeroport Brăila-Galați?! Grindeanu: ”Este o discuție pe care trebuie să o reluăm și cu specialiștii în aviație”

Construirea unui aeroport în zona Brăila-Galați este un subiect vechi, discutat în special în campaniile electorale. Aflat în vizită de lucru, la Brăila, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu a spus că înțelege necesitatea acestui obiectiv, ținând cont de faptul că vorbim de a doua aglomerare urbană din România, după București, însă este necesară realizarea mai multor studii, care să demonstreze că un astfel de aeroport se poate susține financiar.

”Mi-a prezentat Iulian, președintele Consiliului Județean de la Brăila, un început de proiect, cu ceea ce înseamnă locația de la Ianca. Urmează să avem discuții la București, cu toți cei abilitați, și cei care știu foarte multe în aviație. Știu că la acest moment pe Consiliul Județean Brăila îl costă foarte mult întreținerea și tot ce se întâmplă la Ianca. Acest aeroport a fost aruncat în brațele Consiliului Județean Brăila, ceea ce nu este chiar în regulă. Soluțiile pentru viitor trebuie să le găsim așezat și cu argumente. Pentru că, dacă vorbim de aeroport care să funcționeze, din punct de vedere economic, acesta trebuie să aibă un anumit flux de pasageri s.a.m.d. Lucrurile acestea nu pot fi făcute pe repede înainte. Sunt necesare analize și argumente”, a declarat viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, la Brăila.

La Galați în schimb, Grindeanu a recunoscut că îi este clară necesitatea construirii unui aeroport în zona Galați – Brăila.

Consiliul Județean cheltuie anual 30 de miliarde cu aeroportul din Ianca!

Președintele Consiliului Județean spune că a făcut toate demersurile necesare pentru a trece aeroportul de la Ianca în patrimoniul public al statului, pentru a clarifica partea de patrimoniu public al județului Brăila, așa cum cerea Ministerul de Finanțe, însă Ministerul Apărării nu a dorit să renunțe la acest obiectiv.

”Costurile au fost enorme, din 2007 plătim anual undeva la 3 milioane de lei, paza acelui aeroport, unde nu se întâmplă nimic. În momentul de față, pe termen scurt nu avem previziuni de a face ceva acolo, fiind un obiectiv care ține de Ministerul Apărării(…) Scopul nostru este de reducere a cheltuielilor pentru a direcționa bani către sport, sănătate și infrastructură”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Practic, în administrarea Consiliului Județean, fără a avea posibilități reale de valorificare a acestui obiectiv, aeroportul din Ianca râmăne doar o gaură neagră în bugetul județului.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry