Al doilea skatepark, pe Faleza Dunării – proiectul a trecut de CLM și va fi finanțat din fonduri europene!

Brăila va avea nu unul ci două parcuri de skate, în Parcul Monument și pe Faleza Dunării. Ultimul proiect a fost votat joi de consilierii locali municipali, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în zona pescărească a județului Brăila prin realizarea unui skate-park pe Faleza Dunării, în municipiul Brăila, pentru creșterea oportunităților de agrement și de petrecere a timpului liber oferite atât locuitorii municipiului cât și turiștilor.

Proiectul va fi realizat pe fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Astfel, pentru a primi finanțarea parcul va fi tematic, cu elemente pescărești.

Proiectul are la bază amenajarea unor platforme elevate, rampe și scări specifice practicării acestui sport, zone destinate tuturor categoriilor de vârstă și zone de ședere pentru spectatori.

Tematica parcului, având în vedere zona în care va fi construit, este una maritimă, cu elemente și grupuri care să reflecte activitatea specifică din zona pescărească. Spațiul de agrement va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi și o cișmea. Întreg parcul va beneficia de iluminat sportiv dar și arhitectural LED, iar pentru spațiile verzi va fi montat un sistem de irigații automatizat.

Suprafața terenului este de 1.474 mp, din care aproximativ 1000 mp va fi suprafața construită. Printre elementele propuse pentru acest parc se numără: grind rail, grind box orizontal și inclinat, quarterpipe ramp, bank ramp, stairs, bowls.

Elementele principale ale skatepark-ului sunt reprezentate de gruparea de ansambluri 1, 2 si 3 care formează o ambarcațiune, formata din platforme elevate la diferite înălțimi, racordate intre ele prin rampe inclinate si semicirculare de diferite grade de dificultate; dar si de ansamblul 4, reprezentat de cuva semicirculara din beton armat – bowl, de inaltimi diferite si cu 2 tipuri de racord fata de restul parcului – trepte si rampe.

Ansamblul 5 este reprezentat de 3 tipuri diferite de elemente, realizate din beton armat preturnat sau turnat monolit in sit, având un grad redus de dificultate.

Ansamblul 6 este cel mai întins ca suprafață și combină diferite tipuri de elemente, preturnate sau turnate monolit – rampe, elemente circulare, trepte- si combina elemente cu grade diferite de dificultate.

Ansamblul 7 este reprezentat de elemente ludice specifice, realizate din beton armat turnat in situ, si care reflecta activitatea marina – o insula in mijlocul apelor sau valurile marii.

Mai mult decât atât, realizarea prezentei investiții va conduce la îndeplinirea unor serii de obiective specifice, cu impact pozitiv în dezvoltarea serviciilor de bază oferite populației din Municipiul Brăila- județul Brăila, precum: creșterea numărului de copii și tineri care participă la activități sportive, promovarea sportului și modului sănătos de viață în special în rândul tinerilor prin diversificarea activităților de sport, stimularea interesului pentru activitățile cu caracter sportiv, creșterea nivelului de educație, socializare și a stării de sănătate în general, ridicarea standardului de viață al locuitorilor, posibilitatea desfășurării de activități sportive în corelare cu programele naționale de dezvoltare.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry