Astra Vagoane Călători a câştigat licitaţia de la Brăila! În total, 8 tramvaie noi vor fi livrate, începând cu decembrie 2023!

Prețul unui tramvai nou produs la Astra Vagoane Arad este aproximativ de 1.700.000 euro

Astra Arad câștigase deja în luna iulie o licitație pentru două tramvaie destinate Brăilei. Ulterior, compania și-a adjudecat și licitația pentru încă șase tramvaie.

Contractul de furnizare de tramvaie noi de capacitate medie are finanţare prin PNRR, bugetul local și din alte surse atrase/fonduri nerambursabile. Obiectul achiziţiei l-a constituit achiziţionarea a șase tramvaie noi de capacitate medie a căror valoare estimată este de 48.000.000 lei fără TVA, cu posibilitatea, ca în perioada de derulare a contractului (34 de luni, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2026), autoritatea contractantă să poată achiziţiona în baza acestuia, suplimentar, încă o cantitate de maximum două tramvaie noi, la același preț cu cele ofertate, cu aceleași caracteristici sau superioare, în cazul în care furnizorul a lansat în această perioadă produse de ultimă generație superioare.

În ultima conferință de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit despre această investiție:

Tramvaiele au o lungime cuprinsă între 17 și 20 de metri , iar înălțimea accesului va fi de 35 de centimetri cu rampă pentru persoane cu dizabilități. Viteza maximă va fi limitată electronic la 50 km/oră iar durata de reparație generală nu va fi mai mică de 8 ani. Acestea vor fi dotate cu instalații de recuperare a energiei de frânare, vor avea podeaua coborâtă integral și instalații audio-video de informare a pasagerilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry