Atenție, brăileni! Începe prima campanie trimestrială de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere în toate comunele din Zona 1!

 • în perioada 22 – 30 Mai 2023 se va derula prima campanie trimestrială de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere în toate comunele din Zona 1 – Județul Brăila
 • campania se adresează populației, agenților economici și instituțiilor publice și este organizată de compania de salubritate, RER Brăila, în parteneriat cu ADI ECO DUNĂREA BRĂILA.

Colectarea deșeurilor voluminoase se va face GRATUIT, prin predare personală la punctul fix de colectare

Toate personale cu domiciliul în comunele din Zona 1 a județului Brăila au posibilitatea să se debaraseze, fără costuri suplimentare, de obiectele voluminoase pe care nu le mai folosesc, care le ocupă spațiul din gospodărie, prin predarea acestora la punctul fix de colectare, stabilit de comun acord cu primăriile comunelor.

În punctul fix de colectare, în perioada 22 – 30 Mai, în ziua de colectare stabilită pentru fiecare comună,  va staționa o mașină cu însemnele campaniei, unde se vor prelua deșeurile voluminoase, în intervalul orar stabilit pentru fiecare comună.

În cadrul acestei campanii se vor colecta următoarele tipuri de deșeuri voluminoase:

 • obiecte de mobilier (ex. dulapuri, birouri, scaune, mese, paturi, canapele, fotolii, saltele etc.)
 • uși din lemn sau din alte materiale
 • tâmplărie geam din lemn sau din alte materiale
 • covoare, linoleum, mochete

Colectarea deșeurilor periculoase provenite din deșeurile menajere

Toate persoanele cu domiciliul în comunele din Zona 1 a județului Brăila pot aduce deșeurile periculoase personal, la punctul fix de colectare, în ziua de colectare și în intervalul orar stabilite pentru fiecare comună. Aici va staționa o mașină marcată cu însemnele campaniei, dotată cu recipiente corespunzătoare colectării acestor tipuri de deșeuri, în intervalul orar stabilit pentru fiecare comună.

În cadrul acestei campanii se vor colecta doar de la populație, următoarele tipuri de deșeuri periculoase:

 • cutii de vopsea, lacuri pentru lemn, diluanți, cerneluri, adezivi
 • baterii, acumulatori (exclus acumulatori auto)
 • ambalaje de la detergenți, produse de curățenie și dezinfecție
 • ambalaje de la produse cosmetice (ex. ojă, lac de unghii, acetonă, fixativ, vopsele pentru păr)
 • ambalaje de la produse pentru îngrijirea grădinilor și a peluzelor (ex. pesticide, erbicide)
 • soluții și spray-uri pentru gândaci, otravă
 • becuri și alte surse de iluminat
 • alte recipiente ce conțin substanțe toxice
 • ulei alimentar uzat (*se depozitează în recipiente de plastic tip PET de către cetățeni, apoi se predă la punctul de colectare)

În zona 1, județul Brăila au fost incluse următoarele localități: Cazasu, Chiscani, Frecăței, Gemenele, Mărașu, Măxineni, Romanu, Salcia Tudor, Scorțaru Nou, Siliștea, Tichilești, Tudor Vladimirescu, Vădeni.

Pentru programul de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere vă rugăm să consultați desfășurătorul anexat.

Lista completă și actualizată poate fi accesată și online, pe www.rerbraila.ro, secțiune Utile.


Despre RER Group și Asocierea RER 

RER Group a fost înființat în anul 1994 de către concernul german RWE, desfășurând activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER deține șapte companii – REBU, RETIM, RER Sud, RER Brăila, RER Vest, RER Servicii SRL și RER DATA, iar la finalul anului 2022 avea peste 2500 de angajați.

Asocierea RER Brăila furnizează începând cu 1 martie 2023 servicii de colectare separată și transport separat al deșeurilor în tot județul Brăila. Asocierea RER a fost înființată prin asocierea a două firme din Grupul RER, respectiv RER SUD și RER Brăila. Ambele firme activează în domeniul salubrizării de mai bine de 25 de ani, timp în care s-au adaptat continuu la modificările legislative și la provocările date de realitatea prestării serviciului de salubrizare. Asocierea  RER are în prezent aproximativ 450 de angajați.