Avertizarea meteo a întârziat să apară! În ciuda eforturilor depuse de operatori, în doar 30 de minute, poleiul a pus stăpânire pe Brăila!

După evenimentul din această dimineață, când traficul din Brăila a devenit infernal, deasupra unui strat de polei format în doar câteva zeci de minute, am încercat să vedem ce s-a întâmplat în fapt, ținând cont că la ultima ședință de Colegiu Prefectural au fost prezentate datele complete cu utilajele și stocurile de materiale antiderapante cu care s-au pregătit operatorii de salubritate în această iarnă.

Conform ultimelor date înregistrate la Prefectura Brăila operatorii au încheiat contracte cu INMH pentru furnizarea operativă a avertizărilor meteo, avertizare care astăzi a întârziat să apară.

Operatorii sunt pregătiți cu câte trei utilaje fiecare, pentru intervenții în caz de urgențe. Parcul auto complet constă în:

  • Brai-Cata 81 de utilaje
  • ECO 84 de utilaje
  • RER 47 de utilaje

În ceea ce privește stocurile de sare, în total, Brăila s-a pregătit cu 597 to., după cum urmează:

  • ECO – 50 to sare prin Brai-Niță SRL, cu posibilitatea de achiziționare până la 3000 to, livrate de Vector Impex SRL
  • RER – 347 to sare în baza proprie și încă 1000 to prin convenție cu un furnizor local
  • Brai-Cata – 200 to de sare în baza proprie, societatea fiind în curs de contractare a necesarului pentru întreg sezonul.

În ceea ce privește resursele umane pentru operațiuni manuale, conform datelor furnizate de SUPAGL Brăila, cei trei operatori din municipiul Brăila au împreună 125 de angajați pregătiți să intervină pe trotuare și căi pietonale.

Primarul spune că îi va amenda pe operatorii care au ratat prima deszăpezire!

În ciuda faptului ca operatorii au intervenit cât s-a putut de repede, în condițiile în care nu au primit nicio avertizare meteo, primarul a declarat că nu va face nicio concesie de la siguranța brăilenilor, iar operatorii de salubritate vor fi sancționați.

Mai mult, edilul spune că sancțiunile vor continua până când Brăila va fi deszăpezită corespunzător, așa cum au făcut-o în anii precedenți.

Primăria Brăila va da AMENZI societăților care au ratat prima deszăpezire !!!

1. În prima săptămână din decembrie au fost contactați toți operatorii (RER, Braicata, ECO) care fac deszăpezire și au fost avertizați (ca să nu fie prinși nepregătiți și să întârzie intervenția)

2. Pentru că adresele scrise sau convorbirile telefonice nu au avut efect, azi vor fi sancționați.

3. Amenzile vor continua până când deszăpezirea se va face la fel ca anii trecuți, în condiții optime !!!”, a transmis primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry