Chiriac clarifică situația de la Spitalul Județean: ”Este inuman! Vă faceți publicitate gratuită pe spatele oamenilor! Toate corpurile spitalului au aviz de la ISU!”

În cursul zilei de luni, consilierul liberal Alexandru Bucălău a transmis un comunicat de presă în care semnalează faptul că Spitalul Județean Brăila nu are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac îl contrazice pe liberal și mai mult, îi atrage atenția asupra faptului că acolo unde investițiile nu s-au finalizat nici ISU nu poate da autorizație. În schimb, fiecare corp de clădire al spitalului are aviz de funcționare ISU.

”Secția ATI normală și secția ATI COVID au toate sistemele funcționale în ceea ce privește siguranța la stingerea incendiilor. Spitalul are și contract de mentenanță pe aceste sisteme. Toate corpurile de clădire, în afară de Corpul C, care are autorizație, au aviz de securitate la incendiu, dat de ISU Brăila. Toate investițiile pe care le-am făcut la spital sunt investiții care vor duce la un moment dat la luarea autorizației de funcționare ISU, pentru toate corpurile de clădire ale Spitalului Județean.

Am o rugăminte, domnule consilier Bucălău, pentru că dumneavoastră sunteți semnatarul acelui comunicat de presă: Nu mai fiți arogant și dezinformați populația Brăilei. Eu înțeleg aroganța și motivul pentru care denaturați anumite informații. Vă rog nu mai vorbiți prostii, nu mai scrieți prostii către presă că lumea vă crede și duceți realitatea în altă parte. Încercați să fiți brăilean și să țineți cu brăilenii, nu mai dezinformați! Aroganța și tupeul nu vă aduc voturi, domnule consilier Bucălău. Nu suntem în campanie electorală, suntem într-o campanie de a salva vieți, de a avea încredere în sistemul medical.

Medicii au plecat tot din cauza unor colegi de-ai dumneavoastră, care vorbeau numai prostii în ședințele de Consiliu, domnule consilier. Aveți colegi medici. Vorbiți cu ei, informați-vă de la ei. Este domnul Pricop care poate confirma toate aceste lucruri.

Nu ați înțeles nimic domnule consilier, vorbiți numai prostii și scrieți numai prostii. Vă asumați numai prostii!(…) Este inuman! Vă faceți publicitate gratuită pe spatele oamenilor. Oamenii ăia sunt în prima linie, muncesc foarte mult”, i-a atras atenția președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, consilierului liberal Alexandru Bucălău.

Cardiologia nu s-a desființat!

În ceea ce privește Secția de Cardiologie, președintele CJ spune că în cel mai scurt timp vor exista medici care să asigure necesarul pentru buna desfășurare a activității.

”Secția de Cardiologie nu s-a desființat! Sunt doi medici în concediu medical. Este o doamnă doctor care a intrat în concediu prenatal și a rămas un singur medic. Din punct de vedere al organizării, o secție nu poate funcționa cu un singur medic pentru că trebuie și gardă. În momentul când vin ceilalți doi medici, din concediu medical,  atunci vom face hârtie către DSP și redeschidem Secția de Cardiologie. Dar nu numai acolo este problema. De ce nu întrebați de medici de ATI, de medici de UPU? AM făcut atâtea concursuri și nu s-a înscris nimeni. Dar acest caz nu este numai la Brăila, este peste tot în țară. Nu trebuie să punem presiune pe sistemul medical ci trebuie să fim alături de acești oameni”, spune Chiriac.

Președintele le-a atras atenția liberalilor ca spitalele care au ars sunt sub aripa primăriilor liberale și i-a sfătuit pe consilieri să nu mai pună presiune pe cadrele medicale care au mai rămas în Brăila.

”Domnule consilier știți care sunt investițiile de anul acesta de la spital? Că le-ați votat? La Corpul C, de Boli Infecțioase am mai tras și alte prize de oxigen pentru a trata cât mai mulți brăileni? Că investiția a fost făcută în timpul verii, când dumneavoastră erați la mare, în concediu, sau unde ați mers, unii oameni au mai muncit pe aici. Vă fac o recomandare: nu mai dezinformați, nu mai mințiți! Informați-vă, domnule consilier!”, i-a transmis președintele, liberalului Bucălău.

Consilierul a continuat să susțină că spitalul nu are autorizație, deși i s-a explicat de câteva ori că autorizația va veni la finalul investițiilor. Președintele CJ, ajuns la capătul răbdărilor, i-a răspuns tăios lui Bucălău.

”Șefu, ia-ți pastilele, că văd că am vorbit destul de românește! Spitalul Județean are avize pentru toate corpurile! Nu are autorizație pentru că trebuie făcute niște investiții. Domnu consilier, toate aceste autorizații se iau în urma unor investiții! Care trebuie făcute și le facem în continuare în spitalul județean! Habar nu aveți! Vorbiți prostii!”, i-a atras atenția încă o dată președintele Iulian Chiriac.

În final, pentru a pune capăt discuțiilor, președintele i-a întrebat pe mai mulți consilieri liberali dacă au votat proiectul privind inelul de incendiu la Spitalul Județean, spunând că aceasta a fost prima etapă pentru primirea autorizației.

Chiriac spune că toate instalațiile (detectoare de fum, alarmare, stingerea incendiilor, etc) au aviz și sunt funcționale la momentul actual.

”Înțelegeți odată că lucrurile pe care le facem, le facem pe lege și cum ne spune legiuitorul. La finalul investițiilor se face recepția și toate documentele merg pentru autorizare ISU”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry