Consilierii județeni au aprobat lista produselor care vor fi distribuite elevilor, pentru următorii trei ani!

În ultima ședință a Consiliului Județean, consilierii au votat lista produselor care vor fi distribuite în cadrul Programului pentru școli al României, la nivelul județului Brăila.

Astfel, produsele care vor fi distribuite în județul Brăila sunt: mere, lapte de consum, (fără adaos de lapte praf, cacao, îndulcitori sau zaharuri), produse lactate fermentate (iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana sau alte sortimente, fără zaharuri, îndulcitori sau fructe), corn sau baton ambalat din făină, covrigi simpli sau biscuiți uscați, ambalați.

Porția produselor de panificație, în funcție de tipul produsului, va avea 80 de grame, pentru corn și baton, sau echivalentul valorii energetice a acestora pentru covrigii simpli sau biscuiți uscați.

Porția de lapte care va fi distribuită are 200ml, porția de produse lactate 125 de grame. Porția de lapte și cea de produse lactate au un conținut de minim 3,2% proteine și minim 1,8% grăsime.

Totodată, în cadrul orelor de ”Educație pentru sănătate” va fi promovat un stil de viață sănătos, cu scopul încurajării consumului de lapte, produse lactate și fructe proaspete.

Produsele se vor distribui în anii școlari 2023-2024, 2024-2025 și 2025-2026.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry