Consiliul Județean împarte banii din impozit și TVA către UAT-uri pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2022!

În cadrul ședinței extraordinare care a avut loc astăzi, consilierii au votat repartizarea pe UAT-uri a sumelor reprezentând 6% din impozitul pe venit, pe anul 2022, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de cofinanțare, dar și a cheltuielilor de funcționare, și din sume defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale.

În total, 32.994 lei vor merge către cele trei orașe și comunele din județul Brăila: Făurei 1,544 mii lei, Ianca 2,400 mii lei și Însurăței 2,000 mii lei.

Pe primul loc în topul comunelor este Jirlău cu 700 mii lei, urmat de Movila Miresii, Galbenu, Siliștea, Stăncuța, Victoria, Romanu cu câte 650 mii lei. Pe ultimele locuri sunt Chiscani, Gropeni și Cireșu, cu câte 300 mii lei.

Repartizarea a fost făcută în funcție de cerințele scrise ale primarilor, conform necesarului din fiecare UAT. La repartizare s-a ținut cont și de sumele care au fost alocate în urma rectificărilor din bugetul de stat de la finalul anului 2021. Municipiul Brăila a primit 6,000 mii lei.

Tot în ședința de astăzi, Consiliul Județean a repartizat UAT-urilor procentul de 20% din cota de 14% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale și sume defalcate din TVA pe anii 2022-2025.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry