De ce nu au votat liberalii proiectul de hotărâre prin care erau alocați bani către spitale și Filarmonica ”Lyra-George Cavadia”?

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară care privea rectificarea bugetului Consiliului Județean Brăila. Astfel s-au alocat sume importante de bani către Spitalul Județean și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, a introdus și un amendament prin care erau alocate sume primite de la Guvern către cultură, mai exact către Filarmonica ”Lyra-George Cavadia”.

”Am făcut o solicitare la Guvern pentru suplimentarea bugetului județului Brăila, pentru cele două spitale: Spitalul Județean de Urgență Brăila și Spitalul de Pneumoftiziologie, care sunt în subordinea noastră, a Consiliului Județean. Va fi alocată suma de 5790 mii lei către Spitalul Județean, pentru plata cheltuielilor pe partea de medicamente și materiale sanitare, care au fost pentru COVID, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, suma de 530 mii lei. Aceste sume sunt acordate în urma rapoartelor pe care le-am primit de la spitale, ținând cont de nevoia pe care o au, pentru a acoperi datoriile.

Cu permisiunea dumneavoastră aș vrea să fac un amendament la acest proiect. Ieri, la sfârșitul programului a venit o înștiințare de la ANAF în care, pe partea de cultură se acordă 45,76 mii lei Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia”, pentru proiectele culturale”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

De ce nu au votat liberalii? Bucălău: ”Am ales să ne abținem pentru a fi consecvenți!”

Opt consilieri ai Partidului Național Liberal s-au abținut astăzi la proiectul care viza rectificarea bugetară. Încă din timpul ședinței, consilierul județean Vasile Varga a atras atenția asupra faptului că informarea privind amendamentul prin care erau alocate sume către Filarmonica ”Lyra-George Cavadia” a ajuns la consilieri cu câteva minute înainte de începerea ședinței.

Proiectul de hotărâre a trecut, voturile necesare fiind asigurate de majoritatea PSD.

Întrebat de ce s-au abținut de la vot consilierii liberali, ținând cont în principal de faptul că erau alocate sume importante către spitale, consilierul județean Alexandru Bucălău a declarat:

”Am ales să ne abținem pentru a fi consecvenți! Nu am votat nici proiectul privind bugetul Consiliului Județean și nici rectificările care au urmat. Considerăm că a fost o lipsă de transparență, ați văzut și dumneavoastră că amendamentul a fost prezentat în cadrul ședinței”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry