Dragomir a dat de pământ cu liberalii: ”Nu mi-am imaginat că ambiția prostească va merge către blocarea funcționării școlilor! Nu vă este rușine când primiți salariul de inspector școlar?”

Primarul Brăilei, Marian Dragomir a răbufnit astăzi, după ce liberalii NU au votat ”pentru” proiectul care prevedea includerea în bugetul local a banilor alocați de la Guvern pentru plata facturilor la gaze, energie electrică, telefonie, internet, laboratoare elevi, materiale de curățenie aferente unităților de învățământ din municipiu.

Edilul le-a adresat acuzații dure liberalilor, în special șefului ISJ Brăila, Cătălin Canciu, care s-a abținut de la vot. Dragomir spune că nu și-a imaginat ca ”ambiția prostească” a consilierilor PNL să meargă până la blocarea școlilor.

”Consilierii PNL nu au votat includerea în buget a banilor de la guvern pentru plata facturilor la gaze, energie electrică, telefonie, internet laboratoare elevi, materiale de curățenie, etc. necesari grădinițelor, școlilor și liceelor!!!

Deși niciodată nu au votat bugetul de investiții al primăriei pentru a încerca să blocheze dezvoltarea orașului nu mi-am imaginat că ambiția prostească va merge către blocarea funcționarii școlilor în condițiile în care actualul inspector școlar este și consilier municipal.

Domnule Canciu, inspector școlar interimar, de ce nu le-ați spus colegilor din PNL că fără acești bani pe care i-am obținut suplimentar școlile se închideau și elevii erau trimiși acasă?

Domnule Canciu de ce va agățați de ciolan ca scaieții de oaie dacă nu reprezentați pe nimeni? Nu vă este rușine când primiți salariul de inspector școlar și indemnizația de consilier local fără să faceți nimic?”, a transmis primarul Marian Dragomir.

Primarul municipiului Brăila a transmis și informații privind procedura care a dus la acordarea sumelor necesare pentru funcționarea școlilor:

•        17.02.2022 – Ministerul Finanțelor și Anaf au transmis Primăriei Brăila sumele aferente costului standard per elev, iar primăria le-a redistribuit unităților de învățământ. După mai multe discuții și corespondențe cu grădinițele, școlile și liceele s-a constatat că aceste sume distribuite inițial nu acopereau plata utilităților.

•        28.02.2022 – Primăria Brăila a solicitat Ministerului Finanțelor și ANAF o nouă redistribuire care să acopere aceste cheltuieli exorbitante cu gazele și energia electrică. 

•        04.03.2022 – Ministerul Finanțelor și ANAF au aprobat solicitarea primăriei crescând sumele alocate școlilor din Municipiul Brăila cu 20,9 milioane lei

”Ședința CLM de azi a avut ca scop includerea în bugetul primăriei a noilor sume distribuite de Ministerul Finanțelor și ANAF după corespondența menționată mai sus, adică efectiv o creștere a bugetului cu 20,9 milioane lei, suma cu destinație clară – doar către unitățile de învățământ, neputând fi folosită pentru alte plăți.

Blocajele au apărut tocmai de la brăilenii care reprezintă PNL în consiliul local, cu atât mai mult cu cât unul este și vremelnic inspector școlar…. Oare cu ce curaj se mai întâlnește el cu directorii școlilor?”, a mai spus primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry