Dragomir: ”Primăria a plătit 100% toate costurile pentru parcările de pe B-dul Independenței. Acelea nu au fost din fonduri europene”

În ultima conferință de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit despre locurile de parcare de pe B-dul Independenței, subiect dezbătut de internauți pe rețelele de socializare. Astfel, unii brăileni spun că ar fi fost mai indicat ca parcările să fie în pană, printre copaci, în timp ce studiile arată că s-au realizat mai multe locuri de parcare de-a lungul bulevardului.

Mai mult, Primăria a fost nevoită să suporte costurile pentru aceste parcări, pe prima bandă, în proporție de 100%.

”Am făcut simulări în acest sens, dacă parcările ar fi fost făcute în alveolă, printre copaci, numărul parcărilor ar fi ieșit mai mic decât parcările de-a lungul străzii, din următorul motiv: copacii nu puteau fi tăiați pentru că nu primeam aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului, fiind obligați să păstrăm o suprafață de spațiu verde.

Pentru că Primăria a ales ca prima bandă să fie parcare, un lucru absolut obligatoriu la B-dul Independenței, finanțatorul – Uniunea Europeană – a stabilit ca plata pentru banda întâi de parcare să aparțină în integralitate Primăriei. Primăria a plătit 100% toate costurile pentru parcările de pe B-dul Independenței. Acelea nu au fost din fonduri europene.

Repet încă o dată, pe simulările făcute de proiectanți, respectând amplasamentul actual al pomilor, ar fi ieșit mai puține locuri de parcare, în alveolă, printre pomi, decât cele de-a lungul străzii, iar aspectul ar fi fost total inestetic. În unele locuri ieșea un loc de parcare, în altele două sau trei. Când ne-am fi uitat de-a lungul bulevardului ar fi fost ceva total inestetic”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Lucrările au vizat modernizarea căii de rulare tramvaie şi crearea unei benzi dedicate de circulaţie pentru tramvai, înlocuirea liniei aeriene de contact şi a stâlpilor de susţinere, modernizarea staţiilor de tramvai, montarea de aparate de achiziţionare a tichetelor de călătorie, modernizarea sistemului rutier, înfiinţarea de piste de biciclete, modernizarea trotuarelor, a mobilierului stradal, a spaţiilor de parcare şi a spaţiilor verzi.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry