Executivul va adopta în ședința viitoare indicatorii tehnico-economici la drumul expres Brăila-Focșani!

Grindeanu a precizat că proiectul de hotărâre a plecat de la Ministerul Transporturilor și se află în prezent la Ministerul Finanțelor. Guvernul va adopta în ședința de joi indicatorii tehnico-economici la drumul expres Brăila Focșani.

Ministrul Transporturilor a fost astăzi prezent pe șantierul drumului expres Brăila-Galați, unde lucrările sunt în grafic. Podul peste Siret este aproape gata iar lucrarea va fi finalizată la finalul anului 2024.

În ceea ce privește drumul expres Brăila Focșani, Grindeanu speră ca licitația să fie câștigată de un constructor serios.

”Joi va fi aprobată în ședința de guvern Hotărârea de Guvern pentru a aprobarea indicatorilor tehnico-economici la drumul expres Brăila-Focșani. Este un drum absolut necesar care va face descărcarea de pe toată Moldova pe podul de la Brăila și va merge spre Constanța, Tulcea-Constanța(…)

Nu am niciun fel de emoții că domnul Boloș până joi va semna această hotărâre de guvern astfel încât joi să putem să o aprobăm în Guvern. După ce am aprobat-o, dăm drumul la licitație, astfel încât partea de execuție să intre în lucru. Este un proiect la care Iulian, Marian și bineînțeles Mihai, au făcut tot ce au putut ca să se termine studiul de fezabilitate destul de repede, să putem să intrăm în partea de proiectare plus execuție. Sper să aibă noroc de un constructor bun care să termine la timp acest drum expres, absolut necesar”, a mai spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, noul drum de mare viteză va avea o lungime de 73,52 km, iar pe traseu vor fi construite inclusiv: 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, şase noduri rutiere, şase parcări.

Proiectul drumului expres Focşani – Brăila, cu o valoare estimată de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), prevede şi plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry