Fiecare nou-născut, din municipiul Brăila, va primi 1.000 de lei!

Proiectul de Hotărâre, formulat la inițiativa consilierului Daniela Rădulescu(ALDE), prevede acordarea unui stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei, pentru fiecare copil care se va naște în municipiul Brăila.

Fondurile necesare acestui proiect urmează să fie asigurate din bugetul local al Primăriei municipiului Brăila.

Beneficiarii acestui proiect urmează să fie părinții firești, sau una din persoanele care a adoptat, sau i s-a încredințat un copil nou-născut, în vederea adopției.

Stimulentul se va acorda o singură dată, pentru primele două nașteri survenite după intrarea în vigoare a Hotărârii.

Beneficiarii trebuie să depună solicitările pentru acest stimulent în maxim o lună de zile de la nașterea copilului, la Direcția de Asistență Socială.

Reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creștere constantă a numărului de vârstnici, va determina schimbarea echilibrului între generații, cu consecințe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare”, spune Daniela Rădulescu, în expunerea de motive.

ATENȚIE: Ambii părinți trebuie să aibă domiciliul stabil în Brăila, cu cel puțin 6 luni înainte de nașterea copilului. NU se acordă celor care au stabilită REȘEDINȚA pe raza municipiului Brăila și nici celor care au datorii la bugetul local!

Proiectul urmează să fie propus, spre dezbatere și vot, miercuri 29 aprilie, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry