Încep lucrările pentru STUDIUL DE FEZABILITATE la TRANSREGIO Galaţi – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – A2


Cel mai mare ADI din România, cea mai mare asociere la nivel național, 4 Consilii Județene fac demersuri importante pentru regiunea de Sud-Est să se dezvolte.

Viitorul drum TransRegio ar urma să străbată Bărăganul. Pentru secțiunea Brăila – Galați, lucrările au fost deja începute de CNAIR, contractul pentru cei aproape 11 kilometri fiind atribuit grupului UMB.

Proiectul va finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Perioada de implementare este de 210 zile de la data de ordinului de începere a prestării serviciilor.

  • Lungimea estimată a drumului este de 142 de kilometri – va lega județele Galaţi, Brăila, Ialomița și Călăraşi.
  • Investiția totală se ridică la suma de 500 milioane de euro.
  • Noua șosea de mare viteză va face conexiunea orașului Slobozia cu Galați și Brăila, cu Autostrada Soarelui (A2) și apoi cu Dunărea, via Călărași.

”Astăzi am semnat ordinul de începere al Studiului de Fezabilitate pentru aproximativ 142 de kilometri de drum.

Faptul că am trecut de la proiectele noastre mici, ale judeţului, la proiectele mari de infrastructură este de bun augur, pentru că aceste proiecte vor aduce durabilă şi grandioasă pentru toată regiunea. Este una din misiunile noastre pentru următorul mandat, am început cu cele două proiecte măreţe, acest drum expres şi cu aeroportul de la Braniştea, vor veni şi alte proiecte împreună cu celelalte entităţi administrative să gândim şi să punem în aplicare proiecte care sunt necesare nu numai brăilenilor şi gălăţenilor, ci întregii regiuni”,

a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Contractul pentru studiul de fezabilitate TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – A2, proiect care se derulează prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) formată din CJ Galaţi, CJ Brăila, CJ Călăraşi şi CJ Ialomiţa, a fost semnat pe data de 27 ianuarie 2023, la Brăila, în prezenţa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Vor fi analizate inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry