Liberalii au cerut desființarea Zonei Libere! Peste 4000 de brăileni ar rămâne fără muncă! Primarul Dragomir nu a mai rezistat: ”V-ați făcut de râs!”


Liberalii din Consiliul Local, uimesc în fiecare lună cu propuneri năstrușnice, însă de această dată s-au întrecut pe ei înșiși. PNL, prin vocea consilierului Florin Gheorghiță, a cerut DESFIINȚAREA Zonei Libere din Brăila, în condițiile în care astăzi în Zona Liberă își desfășoară activitatea peste 4000 de angajați.

Pe lângă Yazaki, Tesla Group deschide o fabrică de baterii la Brăila, cu o investiție de 90 de milioane de euro. Brăila a reuşit anul trecut să atragă o investiţie de 25 de milioane de euro de la Element Industrial, care dezvoltă un proiect logistic pe un teren de 11 hectare aflat în Zonă Liberă. În perioada 2019 – 2020, în Zona Liberă Brăila au fost atrași 12 noi investitori, care au concesionat o suprafață de teren de aproximativ 17 hectare.

Toate aceste investiții pălesc în fața unui grup de consilieri LIBERALI, care au cerut desființarea Zonei Libere!


”Noi, cei de la PSD, nu suntem de acord cu desființarea Zonei Libere, pentru că acolo sunt societăți care fac export, sunt vapoare care acostează la danele Zonei Libere, sunt mii de oameni angajați la Yazaki, care în momentul în care își vor pierde regimul de Zonă Liberă vor pleca din Brăila. Probabil că asta așteptați, să plece investitorii din Brăila, astfel încât acele terenuri să devină mană cerească pentru mafia imobiliară, care așteaptă să pună mâna pe ele. Cu siguranță, noi, cei social democrați avem o gândire liberală, iar dumneavoastră, una socialistă”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Fără să știe cu exactitate care sunt facilitățile oferite de Zona Liberă, dar și câți investitori oferă locuri de muncă la Brăila, prin intermediul Zonei Libere, liberalul Gheorghiță consideră că regia ar trebui să treacă în subordinea SUPAGL( Serviciul de Utilitate Publică și Gospodărire Locală) să piardă toate facilitățile, investitorii să plece către alte județe, iar peste 4000 de brăileni să rămână fără muncă.


După ce s-au făcut de râs, liberalii nu au mai recunoscut că au cerut desființarea Zonei Libere!

”Veniți aici, în Consiliul Local, și ne propuneți tot felul de lucruri care vor duce la dispariția unor societăți care au venit în Zona Liberă pentru că beneficiază de aceste facilități. Domnule consilier, este absolut penibil că veniți și propuneți Consiliului Local să se piardă regimul de zonă liberă care există este tot în Europa. Prin desființarea Zonei Libere, dumneavoastră veți conduce toate aceste societăți către celelalte zone libere din România, inclusiv la cele cu primari PNL, care nu le desființează, care au aceleași Consilii de Administrație, sau în Europa, acolo unde zonele libere funcționează și vor funcționa întotdeauna, ca o excepție de la teritoriul vamal al României. Nu râdeți domnule consilier că propunerea dumneavoastră duce la pierderea a 4000 de locuri de muncă”, i-a reproșat primarul Marian Dragomir, consilierului liberal.

Pierdut în fața declarațiilor, consilierul liberal a refuzat să recunoască că a cerut desființarea Regiei Autonome Zona Liberă Brăila și a făcut o greșeală gramaticală pentru care a fost taxat pe loc.

Primarul i-a asigurat de faptul că ședințele de Consiliu Local sunt înregistrate, atât de aparatul de specialitate cât și de jurnaliștii prezenți, iar declarațiile făcute în plen rămân în arhivă.


Culmea prostiei! După ce au vrut să lase pe drumuri 4000 de brăileni, prin desființarea Zonei Libere, liberalii s-au propus în comisiile de licitație ale regiei!

Și pentru că nu era suficient să ceară desființarea Zonei Libere și implicit trecerea în șomaj a peste 4000 de brăileni, la finalul ședinței, aceiași liberali, absolut penibil, s-au propus pentru a fi membri în comisiile de licitație din cadrul Regiei Autonome Zona Liberă Brăila.

”Vă rugați să se întâmple ceva rău în municipiul Brăila ca să trimiteți un comunicat de presă sau să criticați, pentru orice, activitatea primarului. Când cade o creangă, în viziunea dumneavoastră, primarul este vinovat. Când apare o groapă primarul e vinovat, când se asfaltează tot primarul este vinovat. Toată această atitudine este pentru a căuta motive de ”gică-contra” ca să criticați de fiecare dată, indiferent dacă se întâmplă sau nu se întâmplă, un om – pe primarul Dragomir.

Această politică a dumneavoastră de ”gică-contra” nu este benefică. Eu vă spun sincer că noi nu o practicăm și indiferent dacă vom fi la putere sau în opoziție mandatul viitor, această atitudine distructivă critică nu o să o facem niciodată.

Să știți că la un moment dat se învârte roata și pot să vă întreb și eu: dumneavoastră, de când sunteți consilieri, concret, ce ați făcut în acești ani pentru locuitorii din Brăila care v-au votat, într-un număr mai mic, dar v-au votat! V-au trimis aici. Veniți la ședințele de consiliu – sunteți împotrivă. Vreți desființarea Zonei Libere Brăila, domnilor consilieri? Dar apoi, vă propuneți în comisiile de licitație. Păi ori vreți să o desființați, ori nu vă mai propuneți în consiliile de administrație. Care este logica? Că zic unii după aceea că sunteți de râsu-plânsu!”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Edilul a atras atenția că patru dintre zonele libere din România sunt în orașe cu primari PNL, care nu doresc desființarea acestor regii, ele fiind o pârghie reală pentru atragerea investitorilor străini și creare de noi locuri de muncă.

”Dacă doreați altceva, în afară de spectacol politic în consiliu, m-ați fi căutat și mă găseați la Primărie. Ați fi întrebat la comisie, ați fi solicitat să se modifice ceva, să discutăm. Dumneavoastră ați vrut doar un spectacol, să veniți în Consiliul Local să vă vadă lumea cum vorbiți la microfon și ați vorbit de v-ați făcut de râs!”, a declarat la final primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry