Licitații fără rezultat, în Brăila! Explozia prețurilor la materiale i-a determinat pe constructori să nu depună oferte!

În ultima conferință de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit despre două proiecte importante, la care au avut loc licitații publice, fără niciun rezultat.

”La Grigore Alexandrescu și reabilitarea Parcului Monument s-au realizat trei licitații la care nu am avut niciun câștigător. La segmentul de Calea Galați, dintre Dorobanți și Independenței, au fost organizate cinci licitații la care nu a existat niciun participant.

Am semnat deja documentele, suntem în SEAP în momentul de față. Am lansat licitația publică pentru reproiectare ca urmare a faptului că de la data depunerii documentației și aprobării contractului de finanțare europeană și până în prezent, prețul materialelor a avut o adevărată explozie și atunci niciun constructor nu dorește să participe.

Se dovedește încă o dată că lucrările nu au fost supraevaluate, dar ca urmare a creșterii prețului la materiale este nevoie să facem o reactualizare și o proiectare separată, lucru care se întâmplă deja atât pentru Grigore Alexandrescu cât și pentru Calea Galați”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Consiliul Concurenței a demarat o amplă analiză pe piața materialelor de construcții în contextul semnalelor privind creșterea prețurilor produselor, atât pe piața românească, dar și la nivel internațional.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry