Ministerul Finanțelor trimite bani cu țârâita pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap! CLM s-a întrunit de urgență pentru a vota distribuirea sumelor către beneficiari!

În evidenta Direcției de Asistență Socială figurează un număr de 2.942 persoane cu handicap grav, adulți și copii.

Plata indemnizațiilor lunare și a salariilor asistenților personali se asigură, conform prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 448/20006, astfel:

  • 90% din bugetul de stat (de la guvern), suma virată parțial
  • 10% din bugetul local (de la primărie), sumă plătită integral

Plata aferentă lunii octombrie s-a făcut integral iar în data de 15 noiembrie 2023 s-a efectuat o plata parțială din cuantumul indemnizației aferente lunii noiembrie (în sumă de 816 lei), urmând ca ulterior rectificării bugetare pe care o va face Guvernul și repartizării fondurilor necesare din bugetul de stat către Primăria Brăila, să fie efectuată diferența de plată până la cuantumul integral.

Din păcate însă, suma primită de Primăria Brăila nu este suficientă pentru a ajunge la zi cu plata indemnizației. Astăzi, Consiliul Local Municipal s-a întrunit pentru a vota distribuirea sumelor primite cu țârâita.

”Suntem cu toții într-o situație foarte tristă deoarece persoanele cu dizabilități din municipiul și județul Brăila nu și-au primit integral indemnizația. S-a creat o confuzie spunând că Primăria trebuie să plătească această sumă. Cert este următorul lucru: Primăria plătește 10% din această sumă, și avem banii pentru lunile noiembrie și decembrie, iar diferența de 90% este plătită de Ministerul Finanțelor. Banii de la Guvern au fost insuficienți și atunci Primăria a redirecționat doar o parte – 816 lei, în total(…)

Banii pe care i-am avut de la Guvern i-am împărțit echitabil, între ei, fără să dăm unora mai mult sau mai puțin(…) Am convocat această ședință de Consiliu astăzi pentru că ieri am primit o adresă de la Ministerul Finanțelor prin care se mai virează către primării o sumă de bani. Am considerat că este de absolută necesitate ca Primăria să facă ședința de Consiliu Local, să luăm acești bani și să-i repartizăm, astăzi și mâine, către persoanele cu dizabilități, ca să-i primească cât mai repede”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Primăria Municipiului Brăila a transmis în data de 14 noiembrie 2023 adrese către Prefectura Brăila și  Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brăila prin care solicitam suplimentarea sumelor de la bugetul de stat pentru persoanele cu dizabilități întrucât suma defalcată din T.V.A. asigurată de guvern este incompletă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry