Modernizarea conexiunii pe linia de tramvai între Brăila și Chiscani!

Consilierii locali au aprobat încheierea unui acord între Municipiul Brăila și Comuna Chiscani pentru realizarea documentației tehnico-economice aferentă obiectivului de investiții ”Modernizare conexiuni tramvai Brăila-Chiscani”.

Pașii necesari pentru realizarea acestei investiții sunt:

  1. Realizarea documentației tehnico-economice, finanțată prin POAT 2014-2020, cerere care a fost depusă în parteneriat cu ADRSE
  2. Executarea lucrărilor finanțate prin POR 2021-2027, în cadrul unei cereri de finanțare depusă în parteneriat de Municipiul Brăila și Primăria Chiscani.

Lucrarea de modernizare va conține porțiunea de linie de tramvai cuprinsă între șoseaua de centură a municipiului Brăila și Platforma Chimică a fostului Combinat de la Chiscani, inclusiv bucla de întoarcere. În paralel, pe această porțiune se va realiza și o pistă de biciclete.

Modernizarea constă în înlocuirea șinelor de tramvai, înlocuire schimbătoare de cale, stații de călători SMART – îmbarcare/debarcare amenajate cu facilități pentru persoane cu dizabilități, înlocuirea stâlpilor de susținere a liniilor de contact, înlocuire linie de contact, înlocuire accesorii și cablu de alimentare și amenajarea unei piste de biciclete pe două sensuri.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry