Prefectul Județului Brăila: ”Este important să identificăm servicii de asistență individualizate și personalizate pentru cetățenii care sosesc în România astfel încât aceștia să se simtă în siguranță”

Prefectul Județului Brăila, Iulian TIMOFEI a condus, astăzi, lucrările ședinței Echipei Locale de Sprijin în vederea integrării străinilor care au dobândit protecție internațională. Fiecare reprezentant al instituțiilor care fac parte din această echipă a prezentat rapoartele anuale de activitate, în funcție de atribuții.

”Este esențial să analizăm în mod continuu problemele cu care se confruntă străinii stabiliți pe raza județului nostru și să găsim soluții, prin intermediul instituțiilor pe care le reprezentați. Totodată este important să identificăm servicii de asistență individualizate și personalizate pentru cetățenii care sosesc în România astfel încât aceștia să se simtă în siguranță. Trebuie să existe informații clare și verificate, transparență în actul decizional, mai ales în ceea ce privește integrarea celor nou-veniți”, a declarat Iulian TIMOFEI.

La ședință au participat reprezentanți din partea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila, Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila, Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Primăriei Orașului Ianca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, Consiliului Județean Brăila, precum și Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry