Prefectul TIMOFEI a chemat CORPUL DE CONTROL la Brăila după ce mai multe instituții au prezentat date false în raportări cu privire la căminele de bătrâni!

În contextul campaniei la nivel național privind activitatea din centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, cu dizabilități și copii, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Iulian TIMOFEI apreciază că se impune, cel puțin în ceea ce privește județul Brăila, verificarea activității instituțiilor care au derulat efectiv controale în acest sector.

“Sunt nemulțumit de modul în care s-a desfășurat actul de control deoarece am sesizat neconcordanțe în raportările către Instituția Prefectului (întârzieri în raportări, procese verbale având concluzii diferite de la o instituție la alta pe același obiectiv verificat, atât în ceea ce privește numărul de beneficiari cât și gravitatea abaterilor constatate). Ca o concluzie generală, se constată o superficialitate a actului de control.

În altă ordine de idei, îmi vine greu să cred că nu se știa de existența acelui centru rezidențial care își desfășura activitatea fără licență și autorizație, mai ales că unul dintre reprezentanții fundației sub umbrela căreia funcționa a declarat public că a avut controale de la structurile locale, încă din luna ianuarie anul curent.

Acestea sunt principalele motive pentru care m-am hotărât să mă adresez miniștrilor de resort, mai precis ministrul muncii și solidarității sociale Simona Bucura-Oprescu și ministrul sănătății Alexandru Rafila, precum și Guvernului României, cu rugămintea să trimită CORPUL DE CONTROL pentru verificări la instituțiile deconcentrate care au participat efectiv la acțiunile privind centrele rezidențiale. Am spus de la bun început că nu voi arăta nici un fel de îngăduință față de abateri de la legislație: cine a greșit, să plătească! Inclusiv cu funcția! Solicit miniștrilor de resort ca, în cazul în care aspectele semnalate de Instituția Prefectului se confirmă, să-i demită pe șefii instituțiilor deconcentrate cu probleme”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

În cazul în care se va demonstra că șefii instituțiilor de control știau de situația centrului rezidențial, care funcționa fără licență și autorizație, aceștia vor răspunde, pentru indiferența de care au dat dovadă, cu funcția.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry